HOROR U CRKVI

VIDEO: SVEĆENIK NAGOVORIO DJECU DA GA PLJUJU, ŠAMARAJU I REŽU NOŽEM! Kasnije se u video poruci pravdao: 'Samo sam dijelio Isusovu poruku ljubavi!'

 
 FACEBOOK

Lokalna ne-denominacijska crkva Impact City smještena u mjestu Pataskala (američka država Ohio) se ispričala zbog neuobičajene uskršnje lekcije održane u ponedjeljak na okupljanju molitvene zajednice organizirane za učenike osnovnih i srednjih škola koje vodi pridruženi pastor Jaddeus Dempsey, a koji je poticao učenike da ga ponižavaju na razne načine kako bi bolje shvatili značenje Uskrsa i Kristova raspeća.

Facebook

Pritom je poticao djecu kako bi ga šamarali, pljuvali po njemu i rezali ga nožem, a to je bizarno crkveno okupljanje za učenike snimljeno kamerom.

Video postavljen na društvene mreže uznemirio je mnoge roditelje i ne samo njih jer pokazuje kako je nekolicina učenika prihvatila poziv. Jedan od učenika pritom je pastora čak zarezao nožem po vratu, javlja The Columbus Dispatch.

Facebook

Kako pokazuje video snimka, Dempsey je učenike prvo pozvao da mu pljuju u lice što su neki i učinili, potom je od njih tražio da ga šamaraju da bi na koncu pozvao jednog od učenika i dao mu nož kako bi ga rezao, uz obećanje kako neće snositi nikakve posljedice.

Facebook

Lokalna TV postaja WBNS-TV navodi da je učenik doista nožem za odreske napravio rez po Dempseyevim leđima.

Nakon što su roditelji dječaka koji se pojavljuje u videu primili poziv od prijatelja koji je vidio snimku na društvenim mrežama kako njihov sin nožem reže pastora po leđima, odmah su otišli u crkvu kako bi ga odveli kući.

Facebook

"Bio je vrlo uzrujan i ustrašen", izjavili su roditelji Mandy i Josh. U međuvremenu je glavni pastor crkve Justin Ross objavio video ispriku na Facebook stranici crkve i kazao kako s obzirom na sadržaj nije čudno da su snimke izazvale reakcije te da, premda je riječ o vrlo važnoj temi, takve lekcije nikako nisu prikladne i da je sve otišlo predaleko.

Facebook

“Mi postojimo kako bismo stvorili sigurno i predvidljivo okruženje za učenike koji dolaze kako bi se povezivali s prijateljima i kako bi bili bliže Bogu. Tog ponedjeljka nismo uspjeli stvoriti takvo okruženje i želimo biti bolji”.

Facebook

Ross je za WBNS-TV rekao i da je bio u prostoriji kada se odvijao bizaran incident, a na pitanje zašto nije intervenirao kako bi zaustavio mlađeg pastora, izjavio je da je odlučio dopustiti im da ga pljuju, tuku i režu kako bi mogli platiti naš dug koji zovemo grijeh, ali i da je to trenutno nešto o čemu trenutno puno razmišlja.

Facebook

Dempsey se također pojavio u videu isprike uz Rossa. Rekao je da je sve u cijelosti njegova ideja te da mu je jasno kako je prešao granicu u naumu kako bi đacima pokazao koliko ih Isus i on vole.

Facebook

Ross je za WBNS-TV na koncu izjavio kako će crkveni dužnosnici raspravljati o budućnosti Dempseyja kao pomoćnog pastora. Majka Mandy je pak rekla kako javna isprika nije dovoljna.

"Želim ispriku, osobnu ispriku, a ne ispriku putem Facebooka", rekla je i dodala kako misli da bi se Ross i Dempsey trebali osobno ispričati svoj djeci i roditeljima, ali da svog sina više nikad neće pustiti u Impact City crkvu kao i da je već sa suprugom po tom pitanju kontaktirala ured okružnog šerifa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 18:04