HOROR U MONTREALU

VIDEO: SVEĆENIK RANJEN NOŽEM DOK JE SLUŽIO MISU Mladić je dotrčao do oltara, nasrnuo na oca i zadao mu udarac, crkvom su odjeknuli krici vjernika

 
 Screenshot

Svećenik je u petak ranjen nožem na misi u Bazilici svetog Josipa u Montrealu, a policija je odmah privela napadača.

Otac Claude Grou, rektor katoličke bazilike Oratorija svetog Josipa, znamenitosti kvebečkog grada i najveće crkve u zemlji, lakše je ranjen. Primljen je u bolnicu, ali mu život nije u opasnosti, navodi policija.

- Njegovo je stanje stabilno, molimo se za njega - priopćila je montrealska biskupija.

Zasad nema informacija o identitetu i motivima napadača koji je svećenika izbo na misi u 8.30 sati na kojoj je bilo pedesetak ljudi. Kao i svako jutro, misa se izravno prenosila na katoličkoj mreži Sol i svjetlo koja emitira putem satelita i interneta, objavila je njezina mrežna stranica.

Mreža CTV objavila je snimku napada: mladić u jakni i s bejzbolskom kapom, naoružan nožem, nasrće na oca Groua za oltarom i zadaje mu udarac, nakon čega on pada na zemlju. Čuju se krici vjernika.

Svećenik se brzo diže, a napadača svladavaju zaštitari. Ubrzo stiže policija po dojavi očevidaca i privodi osumnjičenika.

- Osumnjičenik je uhićen i sproveden u pritvor, gdje će ga saslušati istražitelji - rekla je Caroline Chevrefils, glasnogovornica montrealske policije.

Oratorij svetog Josipa, smješten na padini gore Royal u Montrealu, svake godine posjete dva milijuna turista.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. siječanj 2023 07:13