PAKLENA NAPRAVA

VIDEO: TERORISTIČKI NAPAD U JERUZALEMU Jedan bus raznesen, drugi se zapalio, 16 teško opečenih: 'Ostali su ležati u agoniji, zapomagali su'

 Reuters

U eksploziji u autobusu u ponedjeljak u Jeruzalemu je ozlijeđeno 16 osoba, a eksploziju je izazvala bomba, rekla je glasnogovornica jeruzalemskog gradonačelnika. Policija je u međuvremenu potvrdila da je pronašla eksplozivnu napravu za koju vjeruju da je raznijela vozilo. Ranije su stizale proturječne informacije o uzrocima detonacije, isprva se posumnjalo na terorizam, zatim se spominjao tehnički kvar da bi u konačnici vlasti potvrdile da vjeruju kao je riječ o napadu.

- Bila jer mala, ali je sigurno bila bomba - rekla je agenciji Reuters Brachie Sprung, glasnogovornica gradonačelnika Jeruzalema Nira Barkata.

Velika sreća u cijeloj priči je što je bus u kobnom trenutku bio potpuno prazan, ali eksplozija je zahvatila drugi autobus i jedan automobil u kojem je bilo ljudi. Izraelske službe navode da je 16 ljudi zadobilo teške opekline. Dvoje je u kritičnom stanju.

Policija je upozorila građani da budu oprezni...

- Kad smo došli na mjeseto nesreće, vidjeli smo ljude kako u agoniji leže na tlu i mole za pomoć. Uglavnom se tu radilo o opeklinama i srećom da je prva pomoć brzo došla - rekla je glasnogovornica policije Magen David Adom.

Napadi na autobuse u Izraelu bile su zaštitni znak palestinskih nmilitanata od 2000.-2005., ali posljednjih deset godina takva vrsta terorizma je izrazito rijetka...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 13:18