DOKAZ KOJI UNIŠTAVA TEORIJE ZAVJERE?

VIDEO Tim umirovljenih agenata Tajne službe dokazao da je Oswald u atentatu na JFK-a djelovao sam

Cijelo istraživanje bit će objavljeno sutra u sklopu dokumentarca "JFK: The lost bullet" na National Geographicu.

Tim povjesničara i umirovljenih agenata američke Tajne službe, pod vodstvom Maxa Hollanda, istraživao je amatersku snimku ubojstva američkog predsjednika Johna F. Kennedyja snimljenu kobnog dana 22. studenog 1963. godine u Dallasu, te su njezinom analizom došli do zaključka da atentator Lee Harvey Oswald nije imao pomoćnika.

Snimku koju je snimio Robert Hughes, tim je digitalno uvećavao te na njoj otkrio figuru u sjeni na šestom katu zgrade Texas School Book Depository. Vjeruju da tajnovita figura pripada Lee H. Oswaldu.

Iako je Harvey, sudeći prema kolektivnoj memoriji, ispalio tri hica u vremenskom razmaku od 6 sekundi, istraživački tim se s time ne slaže.

"Mi tvrdimo da su bila tri hica u 11 sekundi, što je sukladno Oswaldovim sposobnostima", kaže Holland.

Cijelo istraživanje bit će objavljeno sutra u sklopu dokumentarca "JFK: The lost bullet" na National Geographicu.

JFK ubijen je za vrijeme parade na ulicama Dallasa dok se u društvu supruge Jackie i guvernera Texasa Johna Conallyja vozio automobilom. Jednim metkom je pogođen u glavu, drugim u vrat. Treći metak je ranio Connalyja. JFK je odvezen u bolnicu, gdje je nedugo nakon toga proglašen mrtvim.

Uhićen je marinac Lee Harvey Oswald, a potom i optužen za atentat. Iako je tvrdio da je nedužan, svoju nevinost nije imao prilike dokazati jer ga je dva dana kasnije u policijskoj stanici pred TV-kamerama ubio vlasnik noćnog kluba povezan s kriminalnim miljeom Jack Ruby.

Lyndon B. Johnson , koji je naslijedio Kennedyja na čelu SAD-a, odobrio je rad specijalnog tijela, nazvanog Warrenova komisija, čiji je cilj bio otkriti sve detalje vezane uz atentat na JFK-a.

Nakon provedenog istraživanja, zaključak komisije je da je Oswald djelovao sam i da je ubio Kennedyja iz nepoznatih motiva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 03:15