PLANINSKA UTRKA

VIDEO: TOTALNI KAOS NA PLANINI PAKLA Samo jedna pogreška bila je dovoljna da jedna od najpoznatijih biciklističkih utrka krene u sasvim krivom smjeru

 
 Youtube screenshot

Na ovogodišnjoj planinskoj biciklističkoj utrci Muntain of Hell ('Planina pakla') stotine biciklista palo je strmim padom u skijaškom resortu u francuskim Alpama.

Ta biciklistička utrka ove se godine održavala od 28. do 30. lipnja. Više od 700 biciklista na utrci se kretalo vrtoglavim spustovima niz ledene litice i stijene, a ukupni vertikalni pad iznosio je čak 2.500 metara, javlja Russia Today.

Vozači su se natjecali u završnom krugu te godišnje utrke koji se održavao na oko 3.400 metara nadmorske visine na vrhu glečera. Tijekom spuštanja, nekoliko biciklista na čelu su se poskliznuli niz ledenjak i počeli se ljuljati, a zatim su počeli i gubiti ravnotežu te su bespomoćno pali na snježnu površinu.

Kada su oni pali, biciklisti koji su vozili iza njih nisu mogli izbjeći pale bicikliste pa su se spotaknuli preko njih i sami pali, pri čemu je nastao pravi kaos. Bespomoćni biciklisti padali su jedan preko drugoga. Na snimci se vidi kako padaju u snijeg, neki su sletjeli na glavu, a vidi se i kako su se međusobno izudarali, no nevjerojatno je kako pritom ipak nitko nije teže ozlijeđen.

Naposljetku je u utrci pobijedio Francuz Kilian Bron.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 05:28