POTPUNI TRANS

VIDEO: TOTALNO ODUŠEVLJENJE U PARLAMENTU Zastupnici usvojili zakon o istispolnim brakovima i spontano zapjevali. Glasove nisu morali brojati...

 
 Profimedia, TEMP Sipa Press

Zastupnici u australskom parlamentu spontano su počeli pjevati nakon što je izglasan zakon o istospolnom braku. Zakon je prošao mjesec dana nakon što se 61,6 posto Australaca izjasnilo da podržavaju istospolne brakove, piše Independent.

Izglasavanje zakona popraćeno je veselim skandiranjem i pjesmom koja kaže 'Ja sam Australac i mašem duginom zastavom, mi smo jedan i mi smo mnogi, dolazimo iz svih zemalja svijeta, dijelimo isti san i pjevamo istim glasom. Ja sam, ti si, mi smo Australci!'

Generalni guverner Australije je rekao da se nada kako će zakon stupiti na snagu unutar nekoliko dana. No prvi brakovi moći će biti sklopljeni tek u siječnju iduće godine nakon što budu završene sve zakonske procedure.

'Kakav dan za ljubav, za jednakost, za poštovanje. Australija je to učinila', rekao je premijer Australije Malcolm Turnbull, nakon što je ta zemlja postala 26. u nizu zemalja koje su ozakonile istospolne brakove.

'Ovo je Australija – fer i raznolika, puna ljubavi i poštovanja!'

Glasovi nisu morali biti prebrojani jer je većina bila neupitna, a protiv ovog zakona bilo je manje od pet zastupnika.

Naravno, religijske skupine i konzervativci su se opirali donošenju ovog zakona predloživši više od deset amandmana i tražeći veću zaštitu za crkve, cvjećare pa i bankare koji odbiju pružiti uslugu supružnicima istog spola. Međutim, svi su amandmani odbijeni, iako je naznačeno da se o njima ipak može naknadno raspravljati.

Podsjećamo, prije nekoliko dana, tijekom rasprave o istospolnom braku, jedan je zastupnik australskog parlamenta ustao i pred svima zaprosio svog partnera koji je sjedio na galeriji. Ovaj je ponudu s oduševljenjem prihvatio nakon čega su uslijedile čestitke svih prisutnih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. listopad 2022 22:51