DETALJ IZ BIJELE KUĆE

VIDEO: TRENUTAK KOJI JE ZASJENIO INAČE USPJEŠAN SASTANAK U WASHINGTONU Juncker je odbio zgrabiti Trumpovu ruku nakon pressice, društvene mreže gore

 
 Profimedia, INSTAR Images

Predsjednik SAD-a Donald Trump i presjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker dogovorili su se u srijedu u Washingtonu kako će pokušati smiriti napetosti oko trgovine i krenuti u pregovore o uklanjanju carina i drugih prepreka u trgovini.

Rečeno je to na zajedničkoj konferenciji u Bijeloj kući nakon koje se dogodio nelagodni trenutak koji nije prošao nezamijećen na društvenim mrežama.

Odlazeći od novinara američki je predsjednik pružio ruku Junckeru kako bi mu pomogao da se popne stepenicama, no Juncker je odbio njegovu pomoć.

Prenijela ga je novinarka portala Politico, a komentirali su ga i drugi tviteraši. Neki su odmah spremno ponudili objašnjenje za ovakav Junckerov potez.

U.S. President Donald Trump speaks as President of the European Commission Jean-Claude Juncker, looks on during a press conference in the Rose Garden at the White House July 25, 2018 in Washington, DC. ., Image: 379533110, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Abaca
Profimedia, Abaca

Neki su se odmah prisjetili kako je na sličan način Trump odbio pridržati ruku britanskoj premijerki Theresi May dok su se penjali stepenicama u Palači Blenheim.

Dok jedni smatraju da je šef EK odbio pomoć jer bi tako pokazao slabost, drugi tvrde da je Trump namjerno želio Junckera prikazati slabim.

- Obožavam to što je Trumpo pokušao držati Junckeru ruku, ali je ovaj to odbio. Theresa, gledaj i uči!, napisala je Lisa Harris na Twitteru.

Valja podsjetiti kako je nedavno Juncker morao objašnjavati javnosti kako nije bio pijan na radnoj večeriu priređenoj za čelnike NATO-a. Naime, snimljen je kako tetura i jedva održava ravnotežu, a nazoični čelnici mu pomažu da ostane na nogama. Nakon toga pojavila se i fotografija Junckera kako sjedi u invalidskim kolicima.

Glasnogovornici Komisije Junckerovo posrtanje su pripisali išijasu koji mu često ometa normalno kretanje i bolovima u leđima i nozi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 20:05