TKO JE BOLJI?

VIDEO: TRUMP PROTIV OBAME Pogledajte kako je bivši predsjednik pozdravio japanskog cara, a kako je to izveo sadašnji lider SAD-a

 
 Screenshot

Američki predsjednik Donald Trump i supruga Melania sastali su se u ponedjeljak s japanskim carom Akihitom i caricom Michiko u Carskoj palači u Tokiju, a umjesto dubokog naklona, Trump je cara pozdravio kimanjem glave i srdačnim rukovanjem te ga u više navrata potapšao lijevom rukom.

Kako piše dpa, Amerikanci mora da su pažljivo pratili hoće li se Trump duboko nakloniti 83-godišnjem caru, "simbolu države", kao što je to 2009. učinio tadašnji predsjednik Barack Obama i naišao na oštre kritike konzervativaca.

Car je prilikom susreta s Trumpom izgledao radostan, pun blagosti i topline, dodaje dpa.

- Iako dvije zemlje imaju povijest međusobnog ratovanja, Japan je danas to što jest baš zahvaljujući prijateljskim odnosima i potpori SAD-a - kazao je car, čije riječi prenosi Carska agencija.

Na pitanje o posjetu Japanu, Trump je odgovorio kako se sve dobro odvija i da američko-japanski odnosi nikada nisu bili bolji. Trumpa se dojmila carska rezidencija u samom središtu Tokija, koju je dizajnirao tamošnji arhitekt, i koja je dovršena 1993. godine, dodaje Carska agencija.

Prema japanskom ustavu, car je "simbol države i jedinstva naroda" Japana, bez ikakve političke moći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 18:31