HOROR NA NOVOM ZELANDU

VIDEO: 'U JEDNOM TRENUTKU VIDJELI SMO PERAJU, A VEĆ U SLJEDEĆEM KRVI JE BILO POSVUDA' Stravični detalji napada morskog psa

 YouTube

AUCKLAND - Nagrađivani redatelj Adam Strange (46) danas je preminuo od posljedica napada velike bijele psine na plaži Muriwai u Novom Zelandu.

Napad se odvio otprilike 200 metara daleko od obale. Morski pas ga je zgrabio i odvukao ispod površine, dok je stotine ljudi na plaži bespomoćno gledalo što se zbiva.

Ubrzo su na mjesto događaja došli pripadnici policije, u čamcu službe za spašavanje i u helikopteru, te su ispalili najmanje 20 hitaca u morskog psa kako bi zaustavili njegov napad.

Morski pas je potom napustio beživotno tijelo Strangea, a spasiteljima je trebalo 30 minuta da dođu do njegovih ostataka.

- U jednom trenutku vidjeli smo peraju u vodi, a već u sljedećem - bum - napao ga je i krvi je bilo posvuda, rekao je svjedok Pio Mose, koji je pecao na kamenju pored plaže.

Posvjedočio je kako se Strange uspio oteti morskom psu u jednom trenutku.

- Bio je još živ. Podigao je glavu. Zazvali smo ga da dopliva do kamena na kojem smo bili.

- Podigao je ruku, a potom ga je morski pas ponovno napao i povukao u vodu. Kada je ponovno isplivao, njegova glava je beživotno plivala u moru... i shvatili smo da je već mrtav, rekao je Mose.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:07