StoryEditor
ZLOČIN U MARBELLI

VIDEO: U ŠPANJOLSKOJ IZREŠETAN CRNOGORAC KOJEG SE POVEZIVALO S UBOJSTVOM IVE PUKANIĆA Usred dana u njega je pucao muškarac u mornarskom odijelu

 
 Screenshot YouTube

Miloš Peruničić (41) porijeklom iz crnogorskog Bara ubijen je jučer u španjolskoj Marbelli, javljaju crnogorske Vijesti. Kako prenose špannjolski mediji, njemu je dok je šetao, na očigled brojnih svjedoka, prišao muškarac obučen u mornarsko odijelo i ispalio nekoliko hitaca u njega.

Peruničić je likvidiran na pješačkom prijelazu oko 14 sati. Ubojica je navodno držao pištolj sa dugom cijevi, a na sebi je imao plave hlače i jaknu, kapu i kiruršku masku. "Prilično mirno je stajao i pucao", ispričao je očevidac za portal.

Ubojica je nakon zločina pobjegao prema plaži, a nekoliko metara dalje čekao ga je pomagač na motociklu "Kawasaki". Motiv ubojstva za sada nije poznat, a istražitelji su odmah preuzeli snimke sa nadzornih kamera i saslušali nekoliko svjedoka.

Ubijeni Peruničić je kod sebe imao bosanskohercegovačke dokumente. Peruničić, koji odavno ne živi u Crnoj Gori, navodno je blizak kriminalnom klanu odbjeglog Baranina Alana Kožara.

Drugi izvor tvrdi i da je Peruničić u rodbinskim vezama sa osuđivanim kriminalcem iz Bara, pa će se provjeravati da li je motiv likvidacije u Marbelli možda osveta.

 

Iz vrha crnogorske policije Vijestima je neslužbeno rečeno da su ih kolege iz Španjolske obavijestile o likvidaciji.

Beogradski Kurir navodi kako je Peruničić dovođen u vezu s ubojstvom Ive Pukanića 2009. godine u Zagrebu. Peruničić je u vrijeme Pukanićeva ubojstva robijao u zatvoru u Srbiji i to u Sremskoj Mitrovici, zbog čuvene pljačke "Delta banke" u Beogradu.

- Peruničić je zbog pljačke banke, u kojoj je prema presudi, sudjelovao sa Željkom Milovanovićem, koji je kasnije pravomoćno osuđen na 40 godina zatvora kao direktni izvršitelj ubojstva Ive Pukanića, bio osuđen na šest godina. Prema tvrdnjama koje su se mogle čuti na suđenju, Peruničić je upravo u zatvoru u Sremskoj Mitrovici upoznao Bojana Gudurića i Roberta Matanića, kojima se sudilo za ubojstvo vlasnika hrvatskog "Nacionala - kaže izvor i podsjeća da se kao organizatoru kriminalne grupe koja je stajala iza ubojstva Pukanića sudilo Sretenu Jociću, poznatijem kao Joca Amsterdam, ali je on pravomoćno oslobođen tih optužbi.

Snežana Peruničić, majka Miloša Peruničića, demantirala je informacije da je on saslušan u specijalnom Tužiteljstvu u vezi sa sudjelovanjem u atentatu na vlasnika „Nacionala".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2020 13:16