OZLIJEĐENO 56 OSOBA

VIDEO U Venezueli eksplodirala rafinerija: Poginule 24 osobe, među njima i 10-godišnje dijete

Dužnosnici su rekli da je eksploziju pred zoru u rafineriji Amuay uzrokovalo curenje plina te da su u eksploziji oštećene stambene kuće u okolici postrojenja
 AP Photo/Daniela Primera

NOVO 20:22 - Dvadesetčetvero ljudi poginulo je, a 56 je ozlijeđeno u subotu u eksploziji u najvećoj rafineriji u Venezueli, objavila je venezuelanska vlada.

Poginulo je ukupno 24 ljudi, "većinom vojnici Nacionalne garde" zaduženi za sigurnost lokacije, rekao je venezuelanski potpredsjednik Elias Jaua za javnu televiziju VTV.

Među poginulima je i jedno desetogodišnje dijete, rekla je Stella Lugo, guverner države Falcon, gdje se nalazi rafinerija Amuay.

Među ozlijeđenima, 50 je već pušteno iz bolnice, a šestero je zadržano na liječenju.

PARAGUANA - U najvećoj venezuelskoj rafineriji u subotu rano ujutro došlo je eksplozije plina u kojoj je poginulo 19 osoba, rekli su dužnosnici.

Stella Lugo, guvernerka venezuelske države Falcon, izjavila je da su ozlijeđene najmanje 53 osobe te da je među poginulima i desetogodišnje dijete.

"Poslali smo sve naše vatrogasne postrojbe, svo zdravstveno osoblje i pokrenuli cijeli plan za izvanredna stanja po nalogu predsjednika Huga Chaveza kako bismo se pobrinuli za ljude pogođene tom nesrećom ", rekla je Lugo venezuelskoj televiziji, ustvrdivši da nema opasnosti od nove eksplozije.

Dužnosnici su rekli da je eksploziju pred zoru u rafineriji Amuay, koja ima kapacitet prerade 645.000 barela dnevno, uzrokovalo curenje plina te da su u eksploziji oštećene stambene kuće u okolici postrojenja.

"Eksplodirao je oblak plina", rekao je za državnu televiziju ministar energetike Rafael Ramirez. "To je bila velika eksplozija, šteta na infrastrukturi i kućama preko puta rafinerije je znatna", rekao je venezuelski ministar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:21