UŽAS U TURSKOJ

VIDEO Udar terorista u središtu Ankare: Troje mrtvih i 15 teško ozlijeđenih u eksploziji bombe!

'Vidio sam zapaljena vozila i ozlijeđene ljude koji su krvavi ležali bez ruku i nogu', izjavio je očevidac
 AP

ANKARA - Tri su osobe poginule, a najmanje 15 osoba je ozlijeđeno, od čega troje kritično, u eksploziji koja je jutros potresla turski glavni grad, izvijestio je turski ministar unutarnjih poslova Idris Naim Sahin.

Zamjenik turskog premijera Bulent Arinc novinarima je priopćio kako vlasti raspolažu informacijom da je pod vozilo podmetnuta bomba. Eksplozija se dogodila u četvrti Kizilay. Nitko još nije preuzeo odgovornost, no eksplozija bombe došla je u vrijeme kada su se napadi kurdskih pobunjenika na turske ciljeve u borbi za autonomiju u jugoistočnoj Turskoj značajno pojačale.





video




Bulent Tanik, predsjednik vijeća četvrti Cankaya u samom središtu Ankare, prilikom dolaska na mjesto događaja izjavio je kako mrtvih u eksploziji nema.

Na mjestu eksplozije izbio je požar, no vatrogasne su ga snage ubrzo ugasile. Nekoliko je vozila na parkiralištu oštećeno, a razbijeni su i prozori okolnih zgrada. Televizijske snimka pokazuju požar na nekoliko automobila i stup dima kako uzdiže nad turskom metropolom. Nedaleko mjesta eksplozije nalaze se i neki državni uredi te škola. Prema prvim informacijama, nitko od učenika nije stradao.

Od 15 ozlijeđenih najmanje troje se nalazi u kritičnom stanju, a neki su navodno u eksploziji izgubili udove.

- Osjetio sam detonaciju na udaljenosti od gotovo pola kilometra. Vidio sam zapaljena vozila i ozlijeđene ljude koji su krvavi ležali bez ruku i nogu - ispričao je Ekrem Erkoc, 42-godišnji očevidac.

Ozlijeđenima je prva pomoć prvo pružana na obližnjem školskom igralištu, a potom su prevezeni u bolnicu.

Policija je blokirala područje, a na mjesto incidenta došla je i pirotehnička jedinica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 07:32