KORUPCIJSKI SKANDAL U SRBIJI

VIDEO: UHVAĆEN NA DJELU Uhićen suprug šefice Nuklearnog instituta Vinča: Čim je primio mito od 4000 eura, policajci u civilu su ga uhitili

 
Uhićenje Slavka Karića
 Screenshot Youtube

U Beogradu je danas uhićen direktor Centra operative Instituta za nuklearne znanosti "Vinča", Slavka Karića (37), zbog trgovine utjecajem. Karić je suprug direktorice 'Vinča', Milice Marčeta Kaninski.

MUP Srbije je objavio snimku na kojoj se vidi Karićevo privođenje, a na snimci se vidi i 4000 eura koje je uzeo od jednog zaposlenika, kako bi ga prebacio na bolje plaćeno mjesto u Institutu, javlja Blic.

Osim Karića, uhićen je i 31-godišnji Branko Spajić, direktor Centra za motore u istom Institutu, koji je zajedno s Karićem od spomenutog zaposlenika uzeo novac. Spajić je uhićen prilikom primopredaje novca u jednom trgovačkom centru.

Karićeva supruga, Milica Marčeta Kaninski, i ranije je bila pod povećalom medija zbog sumnjivih aktivnosti u Institutu Vinča. Ona je tamo ukinula nekoliko radnih mjesta i spojila ih u jedno, a tu je poziciju dala svojem nevjenčanom suprugu Kariću te mu povećala plaću za 100.000 dinara, čime je mjesečno primao 270.000 dinara, objavila je Pištaljka.rs.

Dodaje se da je povećala plaću i bratu i sestri svojeg supruga, koji također tamo rade, a znanstvenici su tako imali manje plaće od službenika pa je raslo nezadovoljstvo. Nakon povećanja je Vladimir Karić, zaposlen kao referent za protupožarnu zaštitu imao plaću od 90.000 dinara, dok je Danka Filipović, Karićeva sestra, na poziciji šefice službe za javne nabave primala plaću od 109.000 dinara, piše Blic.

Milica Marčeta Kaninski je priznala da je Kariću povećala plaću, no rekla je da je to opravdano zbog opsega posla, te da tu nema ništa sporno jer oni ionako nisu vjenčani. Kasnije se ispostavilo da je to laž jer se sam Slavko Karić na društvenim mrežama u listopadu pohvalio fotografijama s njihove svadbe.

'On je popravio poslovanje tih jedinica, a jedna od njih je počela donositi četiri puta više novca nego prije. Smatrala sam da mu zbog toga trebam povećati plaću za 100.000 dinara. Zaslužio je i više. Njegov prethodnik na mjestu direktora jedne od te tri jedinice imao je četiri puta veću plaću, iako su rezultati poslovanja bili loši', rekla je ranije Marčeta Kaninski. Dodala je da ona obavlja javnu funkciju, no da nije u sukobu interesa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 09:19