OZLIJEĐENA DVOJICA PILOTA

VIDEO: UŽAS KOD MOSKVE Eksperimentalni 'Aligator' srušio se na stambenu četvrt!

Do pada je došlo zbog tehničkog kvara jer se u helikopteru greškom pokrenuo sustav katapultiranja
 YouTube/AFP

ZAGREB/MOSKVA - Ruski vojni helikopter srušio se u utorak u jugoistočnom predgrađu Moskve, samo sto metara od stambenih zgrada i pritom su ozlijeđena dva pilota koja su prevezena u bolnicu, javljaju ruski mediji.

Prema prvim verzijama, navodno je do nesreće u Žuljebinu došlo zbog tehničkog kvara jer se u helikopteru greškom pokrenuo sustav katapultiranja.

KA-52 Aligator

Dužnosnik ministarstva za izvanredne situacije izjavio je da je nakon pada helikoptera došlo do ekplozije i požara koji je zahvatio 20 četvornih metara, ali je brzo ugašen.

Stanje ozlijeđenih pilota je teško, navode bolnički izvori.

Ministarstvo obrane je priopćilo da je helikopter u vlasništvu privatne tvrtke Kamova. "Helikopteri ruskih zračnih snaga ne lete nad područjem Žuljebina", ističe se u priopćenju i dodaje da je taj helikopter bio na pokusnom letu za navedenu tvrtku, a da su njime upravljali piloti koji rade za kompaniju R&D.

Ovo je drugi put u dvije godine da se dogodila nesreća helikoptera KA-52. Dvojica pilota poginula su u ožujku 2012. nakon što se isti model helikoptera srušio tijekom vježbe u Tverskoj regiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. prosinac 2022 16:39