HOROR U UKRAJINI

VIDEO: UŽASAVAJUĆE OTKRIĆE Ispod ruševina pronašli leševe plaćenika u NATO uniformama

Dan nakon osvajanja zračne luke u Donjecku pred novinare je izašao Eduard Basurin, glasnogovornik ministarstva obrane Samoproglašene Republike Donjeck i istaknuo da su u ruševinama pronašli beživotna tijela u NATO uniformama, ali i cijeli arsenal američkog oružja.

- Pronašli smo i knjige na stranim jezicima i mnoštvo osobnih stvari koje jasno dokazuju da su tamo bili ljudi koji su pod ugovorima s privatnim vojnim kompanijama i bore se na ukrajinskoj strani - rekao je Basurin i istaknuo da je u dugotrajnim sukobima na aerodromu poginulo čak 597 ukrajinskih vojnika.

Pohvalio se da su separatisti uništili 49 tenkova ukrajinske vojske i 47 borbenih vozila i oklopnih vozila, dok je više od 1.500 ukrajinskih vojnika ranjeno i prevezeno u bolnice, navodi ruska agencija Tass.

Oni koji su zarobljeni (njih 44) morali su proći strašnu torturu na putu do zatvora u Donjecku. Namjerno ili slučajno, ruski separatisti su izveli zatvorenike na ulicu gdje ih je dočekala razularena masa ljudi, bijesna zbog jučerašnjeg napada na trolejbus , i pokušala linčovati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 07:18