NEMIRI NA GRANICI

VIDEO: UZNEMIRUJUĆE SNIMKE Turci srušili sirijski helikopter, a pobunjenici obezglavili pilota

Turska je potvrdila da je srušila sirijski helikopter nakon što je ušao u njihov zračni prostor
 YouTube

Uznemirujuća snimka koja prikazuje obezglavljenog muškarca odjevenog u uniformu, pojavila se na internetu nekoliko sati nakon pada helikopera u kojem su bili vojnici Bashara al-Asada.

Naime, kako piše portal Weasel Zippers, pobunjenici su obezglavili sirijskog pilota koji je padobranom iskočio iz helikoptera nakon što ga je pogodila turska vojska.

Na video snimci vidi se kako jedan muškarac pretražuje džepove pilota, a vjeruje se kako mu je glava odsječena nakon smrti.

Drugi, također amaterski video, prikazuje sirijske pobunjenike kako s planine Al-Akrad pucaju na pilota koji se padobranom spušta iz pogođenog helikoptera.

Turska je potvrdila da je srušila sirijski helikopter nakon što je ušao u turski zračni prostor. Tamošnja vlada pojasnila je kako je poduzela mjere predostrožnosti kako bi obranili zemlju od mogućih budućih napada.

- Više se neće usuditi prijeći tursku granicu. Branit ćemo našu zemlju i narod do kraja - kazao je turski ministar vanjskih poslova Ahmet Davutoglu te naglasio kako će cijeli incident istražiti UN.

Sirija pak optužuje Tursku da bespotrebno jača tenzije diljem granice te su kazali kako su slučajno prešli granicu i da su bili na povratku kada je helikopter srušen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. listopad 2022 09:40