ŠTO IM JE DOŠLO...

VIDEO: VANDALSKI NAPAD NA DŽAMIJU KOJI JE UZBUNIO BiH Oglasili se igrači Rapida koji su prouzročili veliki incident, gorko su požalili zbog ponašanja!

 
 SK Rapid, youtube screenshot

Dvojica mladih austrijskih nogometaša Dejan Ljubičić, član bečkog Rapida, i Daniel Sudar u noći sa srijede na četvrtak sudjelovali u oštećenju pročelja džamije u Kiseljaku. Priznali su da su zaustavili vozilo marke mercedes ispred gradske džamije nakon čega su bacili nekoliko staklenih boca i jednu pepeljaru prema pročelju pričinivši manju materijalnu štetu.

Poslijepodne su u pratnji lokalnih prijatelja stigli pred Čaršijsku džamija i suočili se s onima kojima su nanijeli materijalnu štetu. U iskrenom i otvorenom razgovoru izrazili su žaljenje, dok su im predstavnici Islamske Zajednice poručili kako bi najbolje bilo da se ovako nešto nikada ne ponovi, javlja televizija N1.

‘Ja se želim ponovno ispričati svima. Drago mi je da sam mogao doći ovdje i razgovarati s ovako dobrim ljudima. Mogu se samo još jednom ispričati zbog onog što sam učinio. To se sigurno više neće desiti, ja nisam takav karakter’, rekao je Dejan Ljubičić.

‘Ja se isto još jednom ispričavam. Sram me ovog što sam napravio. Ispričavam se također mojim prijateljima muslimanima i mojoj obitelji. Još jednom oprostite. To nisam bio ja, što sam napravio’, dodao je Daniel Sudar.

O vandalizmu je obaviješten tužitelj, a protiv dvojice osumnjičenih poduzete su zakonom propisane mjere i radnje, navodi se u priopćenju MUP-a Srednjobosanske županije.

Imam ef. Bajrić rekao je reporteru N1 televizije da takve probleme imaju rijetko. ‘Zaista je manjina onih koji se odluče na ovakve ili slične incidente, ali koji nažalost mogu narušiti našu svakodnevnicu. Mi se trudimo da se to ne desi’, kaže imam i poručuje: ‘Ono zlatno pravilo: nemoj činiti drugom ono što ne bi htio da tebi netko napravi. Mislim da je to moja poruka i njima i svima.’

Dejan Ljubičić je nogometaš Rapida iz Beča, a upisao je 14 nastupa u tamošnjoj Bundesligi. Igrao je za mlađe selekcije Austrije, a za U-21 tim ima tri nastupa. Daniel Sudar koji je također potekao u Rapidu iz Beča, na posudbi je u austrijskom niželigašu SC Wiener Neustadt II.

Predsjednik Medžlisa IZ Nermin Merhemić rekao je kako ovaj događaj ne smije dovesti do podizanja tenzija u Kiseljaku posebno zato što se u posljednje vrijeme aktivno radi na popravljanju međunarodnih odnosa u gradu.

‘Ne treba nikome dozvoliti da ono što gradimo ovdje već godinama poslije rata da to naruši bilo kakvim činom’, rekao je Merhemić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 14:11