MINISTAR U SKANDALU

VIDEO: VAROUFAKIS RAZBJESNIO NIJEMCE 'Lažeš, video je istinit, u Zagrebu si pokazao srednji prst cijeloj Njemačkoj!'

 YouTube screenshot

Yanis Varoufakis, grčki ministar financija, našao se u centru skandala. Nažalost, nije riječ o njegovim vještinama spašavanja Grčke iz duga, već nespretnim izjavama, snimkama i fotografijama koje su se nedavno pojavile na društvenim mrežama i YouTubeu.

Za početak, profesor ekonomije koji sada vodi grčke financije, izjavio je kako mu žao zbog fotografija snimljenih za Paris Match, na kojima supruga i on na terasi uživaju u hrani i vinu. Spomenute su fotkografije izazvale val izrugivanja na internetu.

No, to nije bio jedini gaf Varoufakisa. Naime, jedva je preživio dva intervjua preko vikenda.

Kratko gostujući na CNBC-u Varoufakisa je dočekalo pitanje smatra li se teretom za novu grčku vladu. Intervju je počeo normalno, no čim se došlo od pitanja oko fotografija u Paris Matchu, Varoufakis je zatražio pravo da ne komentira spomenutu priču. Novinarka ga je potom u pitala smatra li se teretom grčke vlade, nakon čega je Varoufakis napustio intervju.

Tu nije bio kraj Varoufakisovim problemima.

U nedjelju je gostovao na njemačkoj televiziji gdje mu je upućeno pitanje oko pokazivanja srednjeg prsta hipotetskom njemačkom dužnosniku tijekom govora kojeg je održao u sklopu Subversive festivala 14. svibnja 2013. godine u Zagrebu. Iako Varoufakis tvrdi da je snimka montirana, njemački mediji tvrde da je Varoufakis lažac te da se na videu jasno vidi kako pokazuje srednji prst Nijemcima.

Tko je u pravu, provjerite sami na ovom videu iz Zagreba:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 19:46