DRAMA U KENIJI

VIDEO: VELIKI POŽAR ZATVORIO AERODROM U NAIROBIJU Svi letovi otkazani, potpuno uništena čekaonica

Strani mediji podsjećaju da je danas 15. godišnjica terorističkog napada na američke ambasade u Nairobiju i Dar es Salaamu, no za sada ne postoji potvrda da se radi o terorističkom napadu
 YouTube / RT

NAIROBI - Velik požar buknuo je u srijedu u međunarodnoj zračnoj luci Jomo Kenyatta (JKIA) u Nairobiju, zbog čega je obustavljen promet u jednom od najvećih prometnih čvorišta u istočnoj Africi, rekao je čelnik ministarstva unutarnjih poslova.

"Velik požar je buknuo u JKIA-i i činimo sve što je u našoj mogućnosti da spriječimo krizu", rekao je čelnik Mutea Iringo.

U srijedu ujutro nije bila zabilježena nijedna žrtva.

"Osim prisilnih slijetanja, svi letovi s polaskom i dolaskom u JKIA-u su otkazani (...) i zračna luka je zatvorena", dodao je.

Zrakoplovi koji su trebali sletjeti u Nairobi preusmjereni su prema zračnim lukama u Mombasi i Eldoretu, dodaje ministarstvo u priopćenju.

Po riječima Mutee Iringa, požar je "potpuno uništio" čekaonicu i ulaz u zgradu.

Na snimkama kenijskih medija vide se vatra i golemi oblaci crnog dima koji se uzdižu prema nebu.

Strani mediji podsjećaju da je danas 15. godišnjica terorističkog napada na američke ambasade u Nairobiju i Dar es Salaamu, no za sada ne postoji potvrda da se radi o terorističkom napadu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. svibanj 2022 14:02