IZAZVAO ZGRAŽANJE

VIDEO: 'VOLIM NOVINARKE KOJE OVAKO LAKO KLEKNU' Srpski ministar šokirao izjavom, Vučić ga smijenio i ispričao se svim ženama u Srbiji

 Screenshot

Srpski ministar obrane Bratislav Gašić napravio je u nedjelju nezabilježen šovinistički ispad kada je potez novinarke koja je čučnula kako ne bi bila u kadru snimateljima prokomentarirao najgrubljim seksističkim riječima. - Što volim ove novinarke koje ovako lako kleknu - kazao je ministar sa smiješkom na licu.

Kada je prišao novinarima, Gašić je upitao je li ih glasnogovornik Ministarstva obrane držao svo vrijeme vani, a zatim je, vidjevši novinarku kako je kleknula, uputio seksističku opasku. Gašićeva izjava izazvala je brojne osude na društvenim mrežama, a korisnici su komentirali kako je ovo veliki skandal i sramota za ministra. Ministar se nakon incidenta ispričao novinarki i građanima Srbije, a medijski profesionalci pozvali su na njegovu smjenu.

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić priopćio je u ponedjeljak da ministar obrane Bratislav Gašić više ne može ostati na tom mjestu poslije sramotne izjave kojom je u nedjelju uvrijedio i ponizio novinarku B92 i sve žene. Vučić je u ime vlade uputio ispriku novinarki B92 Zlatiji Labović i svim ženama u Srbiji. Također je kazao kako Gašićeva isprika nije dovoljna, ocijenivši da, unatoč tome što je dobro vodio resor obrane, više ne može biti ministar u njegovoj vladi.

Srbijanski premijer danas je novinarima rekao da je Gašićeva izjava bila "loša poruka" i da se "mora povući linija između normalne, civilizirane i pristojne Srbije" i onih koje Srbiju ne žele takvu i žele je na svaki način osramotiti i rušiti. "Moramo zaštititi žene u Srbiji. To je bila loša poruka za sve žene. Jedan ministar ne može to sebi dopustiti", rekao je Vučić, objašnjavajući istodobno kako je Gašić njegov prijatelj i jedan od najodanijih ministra i najbliskijih suradnika u vladi i u Srpskoj naprednoj straci (SNS) te da je dobro obavljao posao ministra. Ipak, naglasio je kako za Gašićev postupak ne postoje opravdanja i isprike.

Srbijanski ministar obrane našao se već ranije na žestokom udaru javnosti nakon tragičnog pada vojnog helikoptera 13. ožujka u kojem je, tijekom misije spašavanja bebe iz središnje Srbije, stradalo sedam osoba, a za koju je izdao nalog unatoč iznimno lošim vremenskim prilikama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:03