SNIMKA IZ ĆELIJE

VIDEO: ZADNJI ČAVAO U LIJESU BOMBAŠA IZ BOSTONA? 'Ovom je snimkom SAD-u poručio da odj**e, osudite ga na smrt!'

Prije dva tjedna savezna porota u Bostonu proglasila je Džohara Carnajeva (21) krivim za napad na Bostonski maraton prema svim točkama optužnice, uključujući i prema onima za koje ga je moguće osuditi na smrtnu kaznu.

Obitelji žrtava danima svjedoče o strahotama koje su preživjeli, a Džohara sada čekaju tjedni iščekivanja hoće li ga osuditi na smrtnu kaznu ili će mu se smilovati i poslati ga u zatvor do kraja života.

Međutim, u srijedu se na sudu pojavila dosad neviđena snimka koja bi mogla biti posljednji čavao u lijesu mladog američkog Čečena. Naime, tužitelj je izvukao snimku iz zatvora snimljenu tri mjeseca nakon napada na kojoj Carnajev jasno pokazuje srednji prst prema kameri. Po interpretaciji tužitelja to znači samo jedno:

- On je ovim činom pokazao da ga nije briga za žrtve, niti da mu je žao zbog svega što je napravio. On je zapravo poručio Americi da se j***. Takav čovjek zaslužuje smrtnu kaznu - rekao je tužitelj, dok je odvjetnik Carnajeva rekao da je snimka izvučena iz konteksta...

Džohar Carnajev zajedno s bratom Tamerlanom izveo je najsmrtonosniji napad na SAD još od 11. rujna 2001. U njemu su poginule tri osobe, među kojima jedno dijete, 264 ih je ozlijeđeno, 15. travnja 2013. kad su dvije bombe kućne izrade eksplodirale s 12 sekundi razmaka u gomili okupljenoj blizu ciljne linije maratona, oživljujući strah od terorizma u SAD-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 22:44