TEŠKO STANJE UMA

VIDEO: ZAIGRAJTE NAJ-DEPRESIVNIJU IGRICU IKADA Pokušajte izaći na kraj sa samim sobom

'Depression Quest' je zasigurno među najdepresivnijima, ako ne i najdepresivnija igrica koja postoji
 YouTube

U golemom oceanu računalnih igara koje svako malo budu puštene na tržište, jedna od zanimljivijih koja je ove godine privlačila pažnju je 'Depression Quest' .

Riječ je o prilično depresivnoj interaktivnoj igrici u kojoj igrate ulogu depresivca koji pokušava izaći na kraj sa svojim stanjem.

Na službenoj web stranici igrice navedeni su njezini osnovni ciljevi. Namjera je pokazati osobama koje pate od depresije da nisu same, ilustrirati onima koji možda ne shvaćaju što depresija zapravo jest da dubinski shvate što ona može učiniti pojedincima te općenito širiti svijest o depresiji.

'Depression Quest' je moguće igrati ili besplatno ili uz plaćanje prema principu 'daj što daš'. Igra li se uz plaćanje, dio novca odlazi udruzi koja se javno pokušava boriti protiv stigme koju depresija nerijetko nosi sa sobom.

Kako funkcionira igrica? Vi zapravo igrate ulogu depresivne osobe, koja prolazi kroz svakodnevne depresivne zgode i nezgode. Nakon opisa pojedine situacije dano je nekoliko opcija koje vas vode u sljedeći depresivni životni prizor. Sve je popraćeno, ne treba posebno napominjati, depresivnom glazbenom podlogom.

Među opcijama je uvijek i jedna koja bi se općenito mogla svesti na pitanje 'A da jednostavno prestaneš biti depresivan?'. S obzirom da je to pitanje jedan od češćih stereotipa kojima se depresivno stanje omalovažava, autori igrice su takvu opciju precrtali i zapravo je nije moguće odabrati.

Inače, 'Depression Quest' je lansiran na Valentinovo, dan koji možda samo na prvi pogled ne zvuči predepresivno, ali u sebi zapravo skriva poprilično značajan potencijal za pad u takvo stanje. Lansiranje je najavljeno tumornim videom depresivne osobe koja gotovo pokrivena preko glave usamljeno leži sama u sobi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. srpanj 2024 15:39