S OSMIJEHOM NA LICU

VIDEO: 'ŽELIM SE UBOSTI U SRCE...' Prije par dana se htio ubiti, njegovi vapaji i suze su obišli svijet, a pogledajte ga danas: 'Jako je uzbuđen'

 
 screenshot Youtube

Zbog odvratnog vršnjačkog zlostavljanja kojemu je bio podvrgnut u školi, dječak Quaden Bayels iz Australije postao je predmet priče u cijelome svijetu. Quaden je žrtva iživljavanja djece koja s njim idu u školu, a zbog toga što je trpio, htio se ubiti.

Potresna priča koju je prenio i New York Post otkriva koliku muku 9-godišnjak prolazi, a nasilničko vršnjačko zlostavljanje u njegovim ga je malim godinama toliko izmučilo da si je Quaden htio oduzeti život.

Njegova očajna majka Yarraka Bayles u videu koji nije mogao ne potresti iz temelja svakoga tko ga je pogledao, priznaje kako je bespomoćna. Žena ne zna što da radi, stalno vlastitog sina mora držati na oku kako se ne bi namjerno ozljedio.

Quaden je rođen s genetskim pooremećajem, patuljastog je rasta. Svakodnevno su ga djeca zbog toga maltretirala, rijetko tko od vršnjaka poštedio ga je ružnog komentara.

"Želim se ubosti u srce. Neka me netko ubije", zavapio je dječak u videu koji je izašao jučer.

"Htjela bih svi znaju kako zlostavljanje utječe na nas. Evo što mu to čini. A onda se svi pitaju zašto ima samoubojstava među djecom", čuje se kako majka govori na snimci, dok i sama plače.

Samo nekoliko sati nakon što je video izašao, Quadenu je poruku poslao jedan od najpoznatijih glumaca današnjice, Hugh Jackman.

Australska superzvijezda poručila mu je: "Bez obrzira na sve, u meni imaš prijatelja! Quadene, ti si mnogo jači nego što misliš! Molim vas, budite dobri jedni prema drugima. Zlostavljanje nije u redu. Točka".

Uslijedile su stotine tisuća sličnih poruka. A Danas su Quadenu dugogodišnji san ispunili njegovi idoli, ragbijaški tim Indigeneous. Devetogodišnjak im se pridružio tijekom išetavanja na teren uoči utakmice nacionalne australske lige. Quaden se, držeći kapetana momčadi za ruku, konačno pokazao javnosti s osmijehom na licu, prenosi Slobodna Dalmacija.

"Jako je uzbuđen. Već se priprema. Mora pronaći svoje tenisice za ragbi i potruditi se da bude zdrav i snažan za tako veliku čast", ispričala je njegova mama dan ranije na konferenciji za novinare. Dodala je i kako je njen sin oduvijek htio postati igrač ragbija, ali kako zna da to nije moguće.

Sve što je Quaden htio u stvari je da vršnjačko zlostavljanje prestane. Kao i milijuni djece diljem svijeta u ovom trenutku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 18:07