'ČUDOVIŠTE S UŽETOM'

VIDEO: ZLOGLASNI SERIJSKI UBOJICA KOJI JE NA MONSTRUOZAN NAČIN POGUBIO 60 TAKSISTA Imao je zlokoban sistem, a na suđenju je sve ostavio u čudu

 
 Screenshot YouTube

Luis Gregorio Ramirez Maestre (38), osuđeni kolumbijski serijski ubojica za kojeg se vjeruje da je ubio 60 muškaraca tijekom petogodišnjeg ubilačkog pohoda ustvrdio je da nije psihopat, te da su se njegove žrtve same ubile.

Maestre, poznatiji kao 'Čudovište s užetom' služi kaznu od 34 godine u strogo čuvanom zatvoru u Valleduparu.

Sve njegove žrtve bili su taksisti na motorima stari između 19 i 30 godina, a Maestre bi izričito napadao samo muškarce lakše od 60 kilograma.

Prvo bi ih zamolio da ga odvezu na periferiju, a onda bi ih davio dok ne bi izgubili svijest. Nakon toga zavezao bi taksiste za noge, vrat i ruke i objesio ih na drvo u kompliciranom sistemu koji bi uzrokovao to da se žrtve na kraju same udave nakon što više ne bi mogli držati noge u zraku.

Maestre bi ih cijelo vrijeme gledao i uživao u njihovoj patnji dok polako umiru, a zatim bi im uzeo neki od njihovih predmeta kao trofej.

Na suđenju je šokirao sve prisutne.

- Ne mislim da sam čudovište, zašto? Zbog činjenice da sam počinio toliko ubojstava? Ne, čudovište je onaj tko ne razjasni stvari, a ja upravo to radim..., kazao je Maestre.

Serijski ubojica zatim je pojasnio svoj monstruozni sistem ubijanja.

- Imate tri komplicirana čvora. Netko tko nema znanje o vezivanju čvorova to nikada ne bi mogao napraviti. Prvo, omča oko vrata aktivira se kada se aktiviraju i ruke. Drugim riječima, kad protegneš noge, omčao oko zapešća se aktivira, a onda se posljedično aktivira i vrat, koji je najčvšći (misli na čvor, op.a.). Ako osoba napravi samo jedan pokret - ostaje bez zraka, pojasnio je zloglasni ubojica.

Vjeruje se da je Maestre ubio 60 ljudi između 2007. i 2012., no on priznaje samo 23 ubojstva.

Novinarima je rekao kako se ne sjeća svih lica ubijenih.

- Počinio sam toliko ubojstava da ih ne mogu sve popamtiti, zašto bih lagao? Nemojte mi pokazivati fotografije, kazao je.

Na suđenju je često ponavljao kako je dio paravojne grupe koja mu je naredila ubojstva, no vlasti ne vjeruju u tu priču jer ne postoji poveznica između njega i organiziranih kriminalnih skupina.

- Nikad nisam imao liječnički pregled koji bi ustvrdio da sam psihopat, pa me tako nemojte ni zvati. A svatko tko kaže da sam serijski ubojica - laže, poručio je.

Inače, Maestre je uhvaćen tek nakon što su se u istragu uključili i FBI te britanske agencije.

Istraga je završila nakon što su otkrivena 23 tijela, a ostalih 37 taksista za sada se vode kao nestali, iako se vjeruje da su ubijeni na isti način.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:01