POLICIJA O UBOJICI

‘Vidjelo se da je utrenirana. Ne znamo motiv, ali pričali smo s obitelji, imala je jedan poremećaj...‘

‘Apsolutno nismo imali pojma da osumnjičena predstavlja bilo kakvu opasnost. Nije bila na našem radaru‘

Audrey Hale i dio njezinog arsenala

 Profimedia

Nakon još jedne u nizu stravičnih pucnjava u američkim školama, u kojoj je ovaj put ubijeno troje djece i troje zaposlenika škole, policija Nashvillea održala je konferenciju za medije, piše BBC.

Ravnatelj policijskog odjela za odnose s javnošću Don Aaron rekao je da trenutno nema dokaza koji bi upućivali na to da je napadačica ciljala bilo koga od ubijenih već je pucala nasumično.

‘Ova škola, ova zgrada crkve bila je meta‘, rekao je Aaron.

image

Škola u Nashvillu

Brendan Smialowski/Afp/Profimedia/Brendan Smialowski/afp/profimedia

Osumnjičena za pucnjavu u Nashvilleu Audrey Hale legalno je kupila sedam komada vatrenog oružja u pet različitih trgovina prije jučerašnje tragedije, rekao je načelnik policije u Nashvilleu John Drake. Policija je razgovarala s ubojičinom obitelji, rekao je Drake, a oni su vlastima rekli da se Hale liječila od ‘emocionalnog poremećaja‘.

‘Njezini su roditelji smatrali da ne bi trebala posjedovati oružje‘, kaže Drake. ‘Skrivala je nekoliko komada oružja u kući.‘

Hale nije otprije poznata policiji. Također, još nije jasan niti motiv za monstruozan zločin. ‘U ovom trenutku nemamo motiv‘, rekao je šef policije Drake.

image

Audrey Hale

Metro Nashville Pd/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Metro Nashville Pd/backgrid/backgrid Uk/profimedia

Drake je dodao da policija nije imala razloga ranije osumnjičenoj oduzeti oružje. Tennessee trenutačno nema zakon koji policiji dopušta oduzimanje oružja iz posjeda osoba za koje vjeruju da bi mogle predstavljati opasnost za druge ili njih same. Drake je rekao da bi policija to učinila da je bila obaviještena da osumnjičena predstavlja bilo kakvu opasnost.

‘Ne postoji zakon za to‘, rekao je i dodao da bi policija svakako pokušala oduzeti oružje da su imali bilo kakvu informaciju o potencijalnoj opasnosti.

‘Apsolutno nismo imali pojma da osumnjičena predstavlja bilo kakvu opasnost. Nije bila u policijskom radaru ni na koji način prije ovog ponedjeljka‘, rekao je.

image

Audrey Hale tijekom napada

Anadolu Agency Via Afp/Afp/Profimedia/Anadolu Agency Via Afp/afp/profimedia

Također, John Drake je rekao kako vlasti vjeruju da je osumnjičena Audrey Hale ‘vježbala pucanje‘ na temelju njezinog ponašanja tijekom napada u ponedjeljak.

‘Osumnjičena je, kad je pucanje u pitanju, bila na višoj razini. Vjerujemo da je prošla nekakav trening. Iz videa koji sam vidio, stajala je podalje od prozora kako ne bi bila laka meta.‘

Audrey Hale su naposljetku ustrijelili policajci.

image

Ljudi ispred škole ostavljaju cvijeće, svijeće ii plišane medvjediće

Brendan Smialowski/Afp/Profimedia/Brendan Smialowski/afp/profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:33