IGOR TABAK

Vijest s granice šokirala vojnog analitičara: ‘Ako je to istina, onda se radi o teškoj svinjariji!‘

Priča se o prelasku ruskih kopnenih snaga preko više strana… Možda su točne informacije, a možda i nisu, kazao je Tabak

Igor Tabak

 Davor Pongracic/Cropix

Ruski predsjednik Vladimir Putin u televizijskom obraćanju objavio je invaziju na Ukrajinu, nazvavši je "specijalnom vojnom operacijom". Alarmantnu situaciju za N1 komentirao je vojni analitičar Igor Tabak.

Kaže kako je još rano razaznati što se zaista događa, dodavši da Putin je operaciju objavio oko 3.50 ujutro.

“Tek tri sata, tri i nešto traje ova specijalna vojna operacija. Vidjeli su se prvi raketni napadi. Još je neizvjesno jesu li to točne vijesti ili su glasine. Oko Kijeva su se čule eksplozije i pucnjevi s više vojnih i civilnih aerodroma, bilo je govora o padobranskom desantu. Napadačima bi vjerojatno bilo zgodno ovladati nekom od zračnih luka. Sve su to zasad naznake koje treba provjeriti. Čulo se o prelasku ruskih kopnenih snaga preko više strana… Možda su točne informacije, a možda i nisu.”, naveo je Tabak.

Ističe da treba pričekati da se situacija malo raščisti.

Kaže da je velika operacija kad se napadne ovako široka lepeza ciljeva i više različitih gradova.

“To može biti samo uvod. Puno je još stvari koje ukazuju da je na stvari velika operacija koja teče u zraku, na kopnu i na moru. Točne situacije kako će se Ukrajinci moći nositi s time ćemo tek vidjeti. Ako su neki filmići bili istiniti, kopnene kolone na cesti mogu se brzo pojaviti blizu Kijeva. Ako ne naiđu na organizirani otpor, nisam baš veliki pobornik obrane zemlje gradova koji su pod opsadom. Sve će se vidjeti u satima koji dolaze”, prokomentirao je vojni analitičar.

“U svakom ratnom sukobu je normalno s jedne strane da se pokušava zastrašiti neprijatelja, a s druge strane zamagliti situaciju. Ako je istina da su se uključile bjeloruske snage, to je teška svinjarija koja će tu zemlju puno koštati. To bi bila loša vijest ako je istina”, kaže Tabak.

Kaže da, ako se Bjelorusija uključila, to dokazuje da se ide na Kijev, to je jedna od mogućnosti.

“Bilo bi im zgodno kopnenom vezom povezati Donjeck i Krim”, rekao je Tabak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:03