SKANDALOZNO

Vile, dijamanti, jahte... Rastala se od muža da bi izbjegla sankcije, a ovako danas izgleda njezin život!

Zaklada Alekseja Navaljnog tvrdila je i da je ministar obrane, sam Sergej Šojgu, sakrio 18 milijuna dolara vrijednu vilu
 Not Supplied/Willwest News/Profimedia/Not Supplied/willwest News/profimedia

Procurjeli e-mailovi otkrili su luksuzni životni stil zamjenika ruskog ministra obrane i njegove bivše žene. Elektronička pošta priča priču o nesvakidašnjem životu ruskog činovnika; od vila na Saint Tropezu do jahti i Rolls-Royceova.

Istražitelji Zaklade za borbu protiv korupcije, koju je osnovao Aleksej Navaljni, oporbeni čelnik u zatvoru, došli su do 8000 poruka poslanih tijekom 12 godina koje detaljno opisuju izvanredne privilegije i ekscese Timura Ivanova i Svetlane Manijovič.

image
Not Supplied/Willwest News/Profimedia/Not Supplied/willwest News/profimedia

Zaklada traži da se Manijovič zabrani putovanje u Europsku uniju zbog uloge njenog bivšeg supruga u ratu u Ukrajini. U izvješću se navodi i da joj je njezin "preventivni" razvod od Ivanova prošlog ljeta omogućio da izbjegne sankcije Europske unije, a koje su kasnije primijenjene na njenog supruga. Naime, e-pošta, koje se dokopala Navaljnijeva Zaklada sugerira da nije došlo do njihova stvarnog razdvajanja.

Manijovič se udala za Ivanova 2009. godine, nakon razvoda od bogatog biznismena Mihajla Manioviča. Ivanov je 2016. imenovan zamjenikom ministra obrane, nakon što je radio za izvođača različitih obrambenih i vojno-građevinskih projekata.

image
Not Supplied/Willwest News/Profimedia/Not Supplied/willwest News/profimedia

Prema e-pošti, obitelj Svetlane Manijovič potrošila je 850.000 eura za iznajmljivanje vile u St Tropezu i 250.000 eura na jahte između 2013. i 2018. godine. Manijovič je kupovala i u Parizu i u Ženevi, a jednom je za dijamantni prsten platila 104.000 eura i 150.000 eura za naušnice.

Druge kupovine uključivali su haljinu Dolce& Gabbana za 59.500 eura i set namještaja iz 19. stoljeća, kupljen za 85.000 eura u Belgiji.

Nadalje, rođendanska zabava za Manijovič u Istanbulu koštala je 178.000 eura, dok su njezinom rođendanu, u blizini Moskve 2021. godine, prisustvovali glasnogovornik Kremlja, Dmitri Peskov i njegova supruga, bivša klizačica Tatiana Navka.

image
Not Supplied/Willwest News/Profimedia/Not Supplied/willwest News/profimedia

Ni Manijovič ni Ivanova zasad nisu komentirali tvrdnje iznesene u ovoj istrazi.

Zaklada Alekseja Navaljnog tvrdi da su račune Svetlane Manijovič često plaćali drugi ljudi i korporacije, a jedna od njih je i Olimpsitistroy, izvođač radova ministarstva obrane koji je uključen u izgradnju novih stambenih blokova u Mariupolju. Ovo nije prvi put da spomenuta zaklada izlazi u javnost s tvrdnjama iznimnog bogatstva ruske političke elite. Nitko nikada zbog toga nije dao ostavku niti je procesuiran.

Primjerice, šest godina ranije, zaklada je tvrdila da je Sergej Šojgu, ruski ministar obrane, sakrio vilu vrijednu od 18 milijuna tako što ju je registrirao na imena članova obitelji, uključujući svoju 18-godišnju kćer.

image
Not Supplied/Willwest News/Profimedia/Not Supplied/willwest News/profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 19:22