KRAĐA U SLOVENIJI

Vinogradar traži lopove, ukrali mu 4 tisuće cijepova mlade loze: ‘Ako netko slučajno vidi da se sadi...‘

Vinogrdar sumnja da je krađa izvedena u sumrak ili u četvrtak u ranim jutarnjim satima

Vinograd/Ilustracija

 Robert Fajt/Cropix/Cropix

Četiri tisuće cijepova mlade loze nestalo je iz vinograda smještenog na osami uz tzv. vinsku cestu, samo tri kilometra od centra Maribora, no pozvana policija nije otkrila tragove lopova, pa se vlasnik obratio medijima za pomoć i pozvao ih da se uključe u istragu.

"Za sadnju toliko cijepova potrebno je deset ljudi koji će raditi četiri dana. Zato se obraćam javnosti za pomoć. Ako netko slučajno vidi da mu neki susjed u vinogradu sadi veću količinu cijepova vinove loze, neka mi se javi na telefonski broj...", kazao je za list "Slovenske novice vinogradar Matjaž Mak.

Vinogrdar sumnja da je krađa izvedena u sumrak ili u četvrtak u ranim jutarnjim satima, a policija koju je odmah nakon otkrića obavijestio rekla je da zbog prirode terena nije mogla naći jasne tragove počinitelja.

"Ovaj vinograd imam u zakupu već deset godina i ovako nešto mi se još nije dogodilo, no vlasnik parcele sada mi je kazao da su i njemu ukrali dvije tisuće posađene loze, ali još prije 32 godine", kazao je nesretni vinogradar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 18:01