SAN JEDNOG DJEČAKA

VIRALNO PISMO DESETOGODIŠNJAKA ŠEFU AVIOKOMPANIJE 'Molim vas da me shvatite ozbiljno...'

 
 Profimedia, Zuma Press - News

Sanjajući o pokretanju zrakoplovne kompanije, no ne znajući kako započeti, jedan je desetogodišnji dječak je po savjet otišao do samog vrha.

Alex Jacquot iz Australije odlučio je napisati pismo izvršnom direktoru najveće australske zrakoplovne tvrtke Qantas kako bi ga upitao o toj karijeri.

'Molim vas da me shvatite ozbiljno', napisao je desetogodišnjak u pismu Alanu Joyceu, prenosi BBC.

On je mališanu odgovorio te mu ponudio i sastanak, kako bi njih dvojica 'usporedili svoje bilješke'.

Alex želi osnovati zrakoplovnu tvrtku 'Oceania Express' te traži savjet kako unaprijediti svoje poslovanje.

U pismu Alex uvjerava šefa Qantasa da je već počeo raditi i to u nekoliko područja, pa je razmislio o tome kakve će mu vrste zrakoplova trebati, o tome što će se od hrane i pića na letovima posluživati i slično.

Ipak, nakon toga je zapeo pa je potražio savjet od šefa Qantasa.

'Budući da su školski praznici, sada imam više vremena za rad, ali ne mogu se sjetiti nečeg na čemu bih sada mogao raditi. Imate li vi nekih ideja o tome što mogu iduće učiniti? Budući da ste vi glavni čovjek Qantasa, mislio sam vas to pitati', stoji u dječakovom pismu.

Joyce mu je odgovorio i zahvalio na pismu, a dodao je i da je 'već čuo glasine o novom konkurentu na tržištu'. Napisao mu je da obično ne daje takve savjete konkurenciji, ali u ovom će slučaju napraviti izuzetak jer je i sam nekoć bio dječak koji je znatiželjno maštao o letovima i svim mogućnostima.

Alex je za jednu radio postaju u Sydneyu rekao da je bio toliko uzbuđen kad je primio Joyceov odgovor, da je deset minuta trčao po kući i nije mogao vjerovati.

Dječakova je majka za australske novine rekla da je već određen i datum kada će se Alex sastati sa šefom ove aviokompanije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:25