OPASNA IGRICA

Virtualni život preselio u stvarni: Muškarac (46) pronašao i počeo gušiti dječaka (13) koji ga je ubio u igrici Call of Duty!

Mark Braford (46), inače pati od psihičkih problema, došao je do dječaka i primio ga s obje ruke oko vrata te se počeo derati na njega

Srednjovječni muškarac napao je školarca nakon što je ubijen njegov lik u računalnoj igri Call Of Duty, javlja Daily Mail . Mark Braford (46) razbijesnio se kada ga je u video-igri, simulaciji rata, ubio 13-godišnjak. Dodatno je podivljao kada ga je dječak počeo provocirati preko interneta zbog njegove virtualne smrti .

Nezaposleni otac troje djece, Bradford, odjurio je iz svog doma u Plymouthu u Devonu te se suočio s dječakom u kući njegova prijatelja. Primio ga je rukama oko vrata i počeo se derati na njega.

Svađa je nastala kada su muškarac i dječak jedan protiv drugoga igrali online igru Call Of Duty: Black Ops, pri čemu su komunicirali putem mikrofona.

Muškarčevo divljanje je prestalo tek nakon što je užasnuta majka tinejdžera povukla Bradforda s dječaka koji je završio s ogrebotinama i crvenilom po vratu. Bradford je nakon toga jednostavno odšetao kući.

Dječak, čiji identitet ne može biti otkriven zbog njegovih godina, ispričao je kako je on samo igrao igru.

- Nakon što je poginuo našalili smo se na njegov račun, no tada je došao do mene i zgrabio me. Nisam znao što se događa - ispričao je dječak.

Tužitelj Gareth Warden navodi kako je dječak igrao igru kod prijatlja kada je Bradforda, nakon što ga je 'ubio', nazvao pogrdnim imenom. Dodao je i kako je podivljali Bradford otišao do obližnje kuće, gdje se dječak igrao, ušao u sobu i primio ga za vrat s obje ruke .

- Jadno je kada odrasli muškarac tako napadne dijete. Ako ne možeš podnijeti poraz od djeteta, ne bi ni trebao igrati - istaknula je majka.

Bradford inače pati od psihičkih problema i jednostavno je 'pukao'. Navodi kako nije planirao napasti dječaka, no nazivanje pogrdnim imenom ga je isprovociralo. Na saslušanju pred sudom dobio je privremenu uvjetnu kaznu prije dolaska na suđenje 24. listopada.

- Igrali smo igru cijeli dan i stalno me napadao i nije želio zašutiti. Neprestano mi je prigovarao i jednostavno više nisam mogao izdržati. Priznajem, kriv sam. U trenutku ludila otišao sam do njegove kuće. Nije u pitanju zloba, samo sam ga primio. Otada sam ga vidio i ispričao se. Čak smo opet i zaigrali. Dobro je on dijete - istaknuo je Bradford koji je vrlo blizak s obitelji dječaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:09