ZRAKOPLOVNA KOMPANIJA

VIŠAK PRTLJAGE U RYANAIRU POSTAJE DUPLO JEFTINIJI Pad prihoda uzrokovao pojeftinjenje

 Srecko Niketic / CROPIX

Ryanair je prepolovio cijene za plaćanje viška prtljage. Iz kompanije poručuju da je to “rani božićni poklon” za njihove putnike. Višak prtljage će se umjesto 180 plaćati 92 kune po kilogramu i Ryanair tako postaje konkurentniji easyJetu koji naplaćuje oko 100 kuna po kilogramu, Wizz Airu koji naplaćue 81 kunu i još nekolicini kompanija poput Jet2.com, Flybe, Thomson i Bmi regional.

Pojeftinjenje ove usluge još je jedan u nizu poteza koji je Ryanair morao povući kad su mu početkom godine počeli padati prihodi. Uveli su “grace period” 24 sata nakon rezervacije u kojemu putnici mogu besplatno mijenjati manje greške greške u prijavi, sopustili su da se u kabinu nosi “mala” torba a ponovno izdavanje boarding karte pojeftinilo je sa 640 na 140 kuna.

Na svim letovima ranijim od osam ujutro i kasnijima od devet navečer putnike se gnjavi samo osnovnim sigurnosnim porukama i svjetla u kabinama su prigušena “da mušterije mogu ugodno kunjati” kako kažu u Ryanairu.

Iduće godine, od 5. siječnja najavljuju pojeftinjenje čekiranja prtljage na aerdromu (umjesto preko interneta) sa 547 na 270 kuna a od 1. veljače numerirane rezervacije na svim letovima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. lipanj 2024 17:06