TAJNA OPERACIJA

Više od 1700 osoba uhićeno u Interpolovoj akciji u Aziji, krijumčarili su ilegalno vatreno oružje

Cilj operacije bio je poremetiti prekogranično kretanje vatrenog oružja i utvrditi veze između terorista, skupina organiziranog kriminala i krijumčara oružja

Ilustracija

 West Midlands Police/Swns/Swns/Profimedia/West Midlands Police/swns/swns/profimedia

Više od 1700 osoba je uhićeno u 10 azijskih zemalja u sklopu široke operacije protiv krijumčarenja ilegalnog vatrenog oružja, rekla je u petak međunarodna policijska organizacija Interpol u Lyonu.

Više od 700 primjeraka oružja, nekoliko stotina dijelova i više od 45.000 komada streljiva zaplijenjeno je u prvoj kombiniranoj operaciji Interpola u Aziji, nazvanoj Operacija Okidač-plotun II (Operation Trigger-Salvo II).

Cilj operacije provedene između 13. i 24. studenog bio je poremetiti prekogranično kretanje vatrenog oružja i utvrditi veze između terorista, transnacionalnih skupina organiziranog kriminala i krijumčara oružja.

Budući da je jeftino i lako se može sakriti te transportirati, lako oružje postalo je standardna oprema takvih aktera u središnjoj, južnoj i istočnoj Aziji, rekao je Interpol.

To je zabilježeno u Pakistanu, gdje je pronađeno nekoliko stotina komada vatrenog oružja s dijelovima i streljivom, uglavnom u pokrajinama na granici s Afganistanom.

Otkriće je dovelo do 614 uhićenja, novih istraga i boljeg uvida u rute koje kamioni iz Afganistana koriste kako bi prevozili oružje i streljivo u Pakistan, prema Interpolu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 11:26