SPECIJALNA CEREMONIJA

Više od 40 mobiliziranih izreklo ‘da‘ na masovnom vjenčanju u Rusiji: ‘Hvala što niste pobjegli‘

Mobilizacija je stavljena na listu ‘iznimnih slučajeva‘ u kojima se dopušta ‘brzo vjenčanje‘
 YouTube

Televizijski kanal "Zaliv TV" iz Sankt Petersburga prošlog je tjedna objavio reportažu o brzoj masovnoj ceremoniji vjenčanja koja uključuje mobilizirane mladiće koji se bore u Ukrajini i njihove djevojke. Naime, ukupno 43 para vjenčala su se istovremeno u matičnom uredu u okrugu Kurortni kao dio "specijalne ceremonije".

Dok su mladenke i mladoženje sjedili na stolcima u dvorani, matičar ih je upitao pristaju li vjenčati se. Prozvani su poimence, a svaka osoba je glasno izgovorila ‘da‘.

Potom su potpisali papire te izmijenili prstenje i poljupce dok su stajali između stolica.

Na ceremoniji su bili prisutni i predstavnici zakonodavne skupštine Sankt Petersburga.

"Želim vam stisnuti ruku i zahvaliti vam što niste pobjegli i što se ne bojite jer ste ovdje. Pobjeda će biti naša", kazala je Vera Sergeeva.

Inače, prema ruskom zakonu parovi ne mogu biti vjenčani ako najmanje mjesec dana ranije nisu podnijeli zahtjev za vjenčanjem. Tako je ova jedinstvena ceremonija krenula s praksom nakon što je mobilizacija stavljena na listu ‘iznimnih slučajeva‘ u kojima se dopušta ‘brzo vjenčanje‘.

U reportaži se ističe kako su ova vjenčanja ‘dobra za moral‘ te da kreiraju osjećaj stabilnosti. No kritičari tvrde kako ova brza procedura služi samo kao ‘osiguranje‘ žena vojnika u slučaju smrti na bojnom polju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:52