NIMALO LAK ZADATAK

Vjerojatno niste vidjeli opasniju vožnju: Pogledajte kakav su teret prevozili kineski radnici na vrh planine

Na videozapisu koji je objavio CTG može se vidjeti da je cesta do vrha planine kojom su prošli vozila i radnici tvrtke iznimno opasna

CTG-u treba dva tjedna da jednu elisu prebaci na vrh planine

 CTG/Twitter

Radnici kineske države tvrtke za opskrbu električnom energijom China Three Gorges Corporation (CTG) snimljeni su dok su 19 tona tešku i 75 metara dugačku elisu vjetroturbine dostavljali na vrh planine kod grada Jinyanga u provinciji Sečuan na jugoistoku Kine, piše The Telegraph.

Na videozapisu koji je objavio CTG može da je cesta do vrha planine kojom su prošli vozila i radnici tvrtke iznimno opasna, a planina u koju je uklesana prilično strma.

Elisa se tijekom transporta nježno njihala lijevo-desno, a par je puta čak dotaknula planinu.

The Telegraph navodi da CTG-u treba dva tjedna da jednu elisu prebaci na vrh planine te da se radnici koji dobiju taj zadatak tijekom puta izloženi ekstremnoj hladnoći, grmljavinskom nevremenu te snijegu, a mnogi obole i od visinske bolesti.

Kineski predsjednik Xi Jinping rekao je da će Kina kapacitete svojih fotonaponskih elektrana i vjetroelektrana povećati na najmanje 1200 GW. Uz to, kineski je predsjednik rekao da će Kina do 2030. suzbiti emisije stakleničkih plinova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 16:06