STRAVIČNA NESREĆA

Vjetar odnio napuhanac, petero djece palo s 10 metara i poginulo: ‘Zabava se pretvorila u užasnu tragediju‘

Nažalost, ovo nije prvi fatalni incidenat vezan uz popularne napuhance

Sedmogodišnja Summer Grant poginula je 2012. kada je snažan vjetar bacio dvorac 150 metara dalje preko zabavnog parka u Essexu u Velikoj Britaniji (arhivska fotografija)

 -/Swns/Profimedia

Strašna nesreća - uzrokovana udarom vjetra - dogodila se u četvrtak na zabavi koju je organizirala osnovna škola u Devonportu na otočnoj saveznoj australskoj državi Tasmaniji.

Petero djece je poginulo, a najmanje četvero je ozlijeđeno nakon pada s 'napuhanca' koji je odletio u zrak pri naletu vjetra.

Policija je najprije priopćila da su djeca pala s visine od oko 10 metara te da su poginula dva dječaka i dvije djevojčice, kako je javio BBC, no australski mediji naknadno su izvijestili da je crna brojka porasla jer je još jedno dijete preminulo kasnije u bolnici.

Kako javlja The Age, spol petog preminulog djeteta, čiju je smrt potvrdila lokalna policija u četvrtak navečer, još nije poznat.

Vlasti nisu navele njihovu dob, ali su rekli da su svi pohađali peti ili šesti razred.

- Srce nam se slama zbog obitelji i voljenih osoba, školskih kolega i učitelja ovih mladih ljudi koji su prerano otišli - rekao je tasmanijski policijski komesar Darren Hine.

Australski premijer Scott Morrison opisao je nesreću kao 'nezamislivo bolnu'.

- Mala djeca na zabavi... i to se pretvara u tako užasnu tragediju. U ovo doba godine jednostavno vam slama srce - rekao je.

Bolničari su brzo stigli u osnovnu školu Hillcrest nakon nesreće koja se dogodila oko 10 sati po lokalnom vremenu i djeci je pružena prva pomoć prije nego što su helikopterom prebačeni u bolnicu.

Odmah nakon incidenta alarmirani su roditelji, a novinar ABC-a Monte Bovill objavio je na Twitteru da su mještani 'trčali u školu po svoju djecu'.

- Ne biste mogli ni sanjati da će dan zabavnih aktivnosti ovako završiti. Svima je puklo srce zbog roditelja te djece i osjećamo krivnju jer nam je laknulo što naša djeca nisu ozlijeđena - rekla je jedna žena za Hobart Mercury.

U tijeku je očevid, priopćila je policija.

Bilo je i drugih fatalnih incidenata vezanih uz popularne napuhance. Godine 2019. dvoje djece je poginulo, a 20 ih je ozlijeđeno u sličnoj nesreći u Kini.

Godinu dana ranije, djevojčica je umrla u Ujedinjenom Kraljevstvu nakon što je bačena s napuhanca za koji očevici tvrde da je eksplodirao na plaži u Norfolku.

Sedmogodišnja Summer Grant poginula je 2012. kada je snažan vjetar bacio dvorac 150 metara dalje preko zabavnog parka u Essexu u Velikoj Britaniji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 01:48