ODBJEGLA NASLJEDNICA

Vlasnica luksuzne trgovine u potpunom očaju: ‘Ta Ukrajinka (63) me prevarila za 1,5 miljuna eura, evo što je izvela‘

Uskoro je doznala da je njena prijateljica ranije osuđivana za prijevaru u Austriji zbog čega je podnijela tužbu

Vlasnica trgovine Bridget Huchcroft

 Instagram/pandora_dress_agency_london

Bridget Hutchcroft (63), vlasnica luksuzne trgovine odjećom u Londonu koju su posjećivale princeza Diana, Catherine Zeta-Jones i Ava Gardner, nasjela je na prevaru šarmantne bogatašice koja ju je opelješila za 1,3 milijuna funti, odnosno nešto više od 1,5 milijuna eura. Sprijateljila se s Ekaterinom Barrett (67) koja ju je uvjerila da joj posudi novac kako bi preživjela skupi razvod, prenosi Daily Mail.

Cijela situacija nevjerojatno podsjeća na slučaj Anne Sorokin koja je luksuzni način života financirala predstavljajući se kao bogata njemačka nasljednica.

- Ekaterina nikada nije u potpunosti objasnila odakle joj novac, ali nakon što sam posjetila njezin stan u Monaku, vjerovala sam da ima ogromnu zakladu o kojoj je pričala, rekla je Hutchcroft.

Prošle godine Visoki sud je presudio da Barrett mora vratiti 1,6 milijuna funti gospođi Hutchcroft kako bi joj vratila zajam i pokrila pravne troškove nakon što nije ispoštovala dogovor o vraćanju novca. Vlasnica trgovine morala je angažirati privatne istražitelje da uđu u trag "bogatašici" jer još nije dobila ni peni.

- Mogla bi biti bilo gdje, neki ljudi koje poznajem kažu da su je nedavno vidjeli u Mayfairu, ali pretpostavljam da stalno živi u Monaku, rekla je Hutchcroft.

Barrett je luksuznu trgovinu Pandora počela posjećivati 2017. godine, družila se s londonskom elitom u skupim restoranima, živjela je u stanu vrijednom 4,2 milijuna funti, a gradom su je vozili u Bentleyju. Uvjerila je Hutchcroft da joj je djed ostavio veliko bogatstvo u Lihtenštajnu, ali da privremeno ne može pristupiti sredstvima.

Upravitelj banke pokazao je Hutchcroft izvod prema kojem je Barrett uistinu bila bogata, uspoređujući njeno bogatstvo s Rothschildovim. No, sumnje su se počele javljati nakon što je vlasnica trgovine shvatila koliko je novca posudila prijateljici.

- Ostala sam šokirana kad sam izračunala koliko sam joj posudila, nazvala sam je i rekla joj da mi mora vratiti novac, a ona me ismijavala. Bila sam jako uzrujana jer sam joj vjerovala, prijetila se Hutchcroft.

Uskoro je doznala da je njena prijateljica ranije osuđivana za prijevaru u Austriji zbog čega je podnijela tužbu. Barrett je zanijekala da je ikada posudila novac, tvrdeći da su plaćanja bila za prodaju dizajnerske odjeće, ali je pristala na nagodbu prema kojoj je trebala platiti 1,4 milijuna funti. Kad nije platila dug, sud je presudio da oštećenoj mora vratiti 1,6 milijuna funti.

Barrett je azerbajdžanska državljanka rođena u Ukrajini 1956. kao Ekaterina Svetikova. Udala se za britanskog umjetnika Mitchela Barretta 2000. godine s kojim je preselila u Beč. Četiri godine kasnije, osuđena je za prevaru nakon što se predstavila kao zaposlenica naftne tvrtke i prevarila žrtvu za 200.000 eura. Oduzeta joj je putovnica i zabranjen joj je ulazak u Austriju na 10 godina.

- Prijatelji su me upozorili da se maknem od nje, sljedeće čega se sjećam je da je u stan došla policija i uhitila je, rekao je njen bivši suprug.

Hutchcroft vjeruje da Barrett posjeduje stan u Monaku koji se prodaje za 19,2 milijuna funti, no prevarantica negira da je vlasnica nekretnine i tvrdi da je porezni obveznik Ujedinjenog Kraljevstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:19