IZNENADNI OBRAT

Vlasnici popularne mesnice počeli naplaćivati ulaz 5 eura pa se šokirali: Htjeli smo ih otjerati, a oni navalili!

Ideja se u praksi pokazala kao učinkovita, te je natpis ostao

”Queviures Murri”, mesnica u Barceloni

 Screenshot Youtube/

Vlasnici stare i popularne mesnice u Barceloni, koja postoji od 1898. godine, odlučili su stati na put turistima koji ulaze u njihov lokal samo zbog slikanja i razgledanja.

- Razgledanje po prodavaonici, pet eura po osobi, hvala - nalazi se na ulazu u prodavaonicu "Queviures Murri”. Kako su rekli za medije, na ovaj način su htjeli odučiti dosadne ljude koji samo prave gužvu u njihovoj radnji, ali je efekt bio sasvim drugačiji. Naravno, dodaju kako oni zapravo nikada nikome nisu naplatili ulaz.

Prema riječima poslovođe, nikada zapravo nije ni postojala namjera da se naplati ulaz radoznalim ljudima, već da se spriječe turisti da ometaju rad i poslovanje prodavaonice.

Ideja se u praksi pokazala kao učinkovita, te je natpis ostao, a prodaja se povećala.

Sada, kada posjetioci priđu kako bi fotografirali radnju, često na kraju i kupe nekoliko proizvoda.

Osim što ostave novac, turisti su se počeli normalnije i kulturnije ponašati tijekom posjete radnji. Glavni razlog posjete turista u tolikom broju, krije se u reklamama iz dvadesetih godina prošlog stoljeća.

Masovni turizam postaje sve veći problem u Barceloni, a ovo nije prvi put da iz grada, bilo da je riječ o gradskoj, bilo na pojedinačnoj osnovi, preduzimaju mjere protiv onog što smatraju nepoželjnim ponašanjem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:36