GAZDE U PRITVORU

Vlasnici restorana u mondenom skijalištu odbili pregledavati covid potvrde, policija ih doslovce zagradila!

Policija je kamenim blokovima zagradila glavni ulaz, no domišljati vlasnici dosjetili su se kako nadmudriti organe reda
 Twitter

Poput većine europskih zemalja i Švicarska je uvela obavezne covid propusnice za turiste kako bi pokušala suzbiti pandemiju. I dok većina skijališta dragovoljno provodi ovu mjeru, ima i onih koji su osjetili policijski bijes odbijajući ispuniti naređeno.

Prema pisanju portala luxurylaunches, vlasnici restorana Walliserkanne u skijaškom odmaralištu Zermatt odbili su posjetiteljima provjeravati covid potvrde, što je dovelo do neobičnog rješenja policije.

image
Twitter

Naime, policija je kamenim blokovima zagradila glavni ulaz, no domišljati vlasnici dosjetili su se kako nadmudriti organe reda.

Zagrađeni glavni ulaz pretvorili su u improvizirani bar, a gostima omogućili da sad ulaze u restoran na stražnja vrata. To je dovelo do uhićenja trojice vlasnika koji su trenutno u pritvoru. Policija napominje da je jedan od vlasnika imao kod sebe i pištolj te je prijetio policajcima.

image
Twitter

Inače, trenutno je u Švicarskoj na snazi odluka da ugostitelji od mušterija moraju tražiti dokaz o cijepljenju, potvrdu o preboljevanju covida ili svježi negativni test na koronu. Za turiste i posjetitelje koji žele jesti ili piti unutar lokala traži se covid potvrda još od sredine rujna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 23:42