PODIGNUTA OPTUŽNICA

Vlasnici salona ljepote prijete tri godine zatvora: Unakazila im je lica, a mogle su i umrijeti

Sve ozljede zadobivene ‘plasma pen tretmanom‘ potkrjepljivane su fotografijama na društvenim mrežama
Olgica Markanović
 Instagram

Protiv vlasnice beogradskog salona ljepote, Olgice Markanović, podignuta je optužnica nakon što je uhićena kada je u ožujku ove godine skupina žena i muškaraca podnijela tužbu protiv nje zbog unakažavanja pri tretmanu lica.

Prijavu protiv Markanović podnijela je udruga Interdisciplinarne estetske i antiaging medicine Srbije 'SESIAM', a sve ozljede zadobivene 'plasma pen tretmanom' potkrjepljivane su i fotografijama na društvenim mrežama.

Vlasnica salona trenutno se nalazi u istražnom zatvoru kako ne bi ometala postupak utjecanjem na oštećene i svjedoke te zbog opasnosti ponavljanja kaznenog djela.

U dokaznom postupku tužiteljstvo je ispitalo dvanaest oštećenih i jednog svjedoka i odredilo medicinsko vještačenje tjelesnih ozljeda oštećenih od strane sudskog vještaka za područje plastične i rekonstruktivne kirurgije.

Markanović se tereti da je kazneno djelo počinila u periodu od 01.05.2020. godine do 01.03.2021. godine u neregistriranom 'medicinsko-estetskom centru Tayas' u Beogradu na način da je neovlaštenom i nepravilnom upotrebnom sredstva 'plasma pen' prouzrokovala trajna oštećenja na tretiranim dijelovima lica oštećenih u vidu dubokih opekotina drugog B i trećeg stupnja uz istovremeno nedopuštenu primjenu lokalne anestezije koja je predstavljala rizik po život oštećenih u slučaju alergijske reakcije uslijed nepostojanja antišok terapije i edukacije okrivljenih, kao i same primjene uređaja 'plazma-pen tretmana' zbog korištenja struje.

Tužiteljstvo je predložilo da Prvi osnovni sud u Beogradu okrivljenoj izrekne kaznu zatvora u trajanju od 3 godine, a da njezinoj kolegici J.T. izrekne kaznu zatvora u trajanju od jedne godine.

U daljnjem tijeku postupka Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu će ispitati preostale oštećene, odrediti medicinsko vještačenje tjelesnih povreda oštećenih, nakon čega će donijeti odluku o krivičnom gonjenju okrivljenih zbog istog krivičnog djela učinjenog na štetu lica koja nisu obuhvaćena ovim optužnim prijedlogom, prenosi Blic.rs.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 09:24