SRAMOTAN SLUČAJ

Vlasnik hotela u BiH prebio radnicu koja je tražila plaću, ne mora u zatvor; Sud: ‘On je obiteljski čovjek‘

Zbog premlaćivanja Enise Klepo u zemlji je organizirano više prosvjednih skupova

Pretučena žena

 Društvene Mreže

Na deset mjeseci zatvora sud u Konjicu u sjevernom dijelu Hercegovine osudio je nasilnog vlasnika hotela koji je početkom kolovoza teško pretukao zaposlenicu zbog čega je u zemlji organizirano više prosvjednih skupova.

Prvostupanjsku presudu sud je donio nakon što je vlasnik hotela Jablanica Amir Džafić dan ranije priznao krivnju iako je prethodno negirao odgovornost za premlaćivanje bivše zaposlenice Enise Klepo.

U objašnjenju presude navedeno je kako je Džafić nanio teške tjelesne ozljede E. Klepo, a kao olakotne okolnosti navedeno je da ovaj 44-godišnjak obiteljski čovjek te da ranije nije bio osuđivan.

Odvjetnica oštećene, mostarska odvjetnica Nada Dalipagić je rekla kako očekuje da će se Tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije žaliti na nepravomoćnu presudu.

"Očekujem od Tužiteljstva ulaganje žalbe na ovu presudu", rekla je Dalipagić.

U slučaju da se pravomoćnom presudom potvrdi desetomjesečna kazna, vlasnik hotela u Jablanici ne mora niti dan provesti u zatvoru. Zakon u BiH dopušta da se izrečene kazne zatvora do 12 mjeseci zatvora otkupe.

Jedan dan umjesto boravka iza rešetaka košta 100 maraka (oko 50 eura).

Vlasnik hotela Jablanica Amir Džafić je 1. kolovoza ove godine uhvatio tadašnju recepcionerku Enisu Klepo za majicu, odvukao je u dio hotela u kojemu nema kamera, te ju je nakon upućivanja pogrdnih riječi teško pretukao.

Mediji su izvijestili da je Džafić pretukao Enisu Klepo nakon što je od njega tražila isplatu plaće.

Hospitalizirana je u bolnici u Mostaru, gdje su joj dijagnosticirani prijelom kosti lica i ozljede tkiva oko oba oka.

Zbog toga slučaja premlaćivanja u Jablanici i drugim gradovima u BiH organizirani su prosvjedi protiv nasilja nad ženama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 19:25