ZAHTJEV ZA PRIJELAZNOM VLADOM

VOĐA SIRIJSKE OPOZICIJE NA SASTANKU S RUSIMA 'Sirijski režim mora ispuniti zahtjeve s pregovora u Ženevi'

U Ženevi je opozicija inzistirala na uspostavi prijelazne vlasti, ostavci al-Assada, a UN je tražio uspostavu primirja i otvaranje puteva za hitnu dostavu humanitarne pomoći

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov u Moskvi je primio vođu sirijske opozicijske koalicije Ahmeda Jarbu. Nakon sastanka Jarbe s vlastima zemlje koja od početka rata čvrsto podupire njihova protivnika, sirijskog predsjednika Bašara al-Asada, nije izdano službeno priopćenje. Uoči susreta u Moskvi opozicijski vođa je ponovio da treba sastaviti prijelaznu vladu, da je to prvi korak za okončanje trogodišnjeg rata.

“SAD, Rusija i međunarodna zajednica trebaju pritisnuti sirijski režim da ispuni zahtjeve koji su postavljeni na pregovorima u Ženevi. O tome želim detaljno i otvoreno razgovarati s ruskim ministrom vanjskih poslova” , kazao je Jabrov za ruske medije. U Ženevi je opozicija inzistirala na uspostavi prijelazne vlasti, ostavci al-Assada, a UN je tražio uspostavu primirja i otvaranje puteva za hitnu dostavu humanitarne pomoći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 23:06