SPORAN BROJ MRTVIH

Vodeći srpski epidemiolog pokrenuo lavinu, Vučić i njegov ministar se brane: ‘Nismo lagali‘

‘Srbija će napraviti kompletnu reviziju za svaku smrt, za svakog čovjeka. A to će raditi kliničari‘, kazao je Vučić
Aleksandar Vučić
 Andrej Isakovic

Nakon izjave glavnog srpskog epidemiologa dr. Predraga Kona da je u Srbiji bilo čak tri puta više smrtnih slučajeva od Covida-19 nego što je službeno prijavljeno, reagirao je predsjednik Aleksandar Vučić.

'Srbija će napraviti kompletnu reviziju za svaku smrt, za svakog čovjeka, da vidimo kako to izgleda. A to će raditi kliničari', kazao je Vučić i dodao kako Srbija nije krila nikakve podatke te da će transparentno raditi i u budućnosti.

Govoreći o neslaganju podataka o broju preminulih od koronavirusa, Vučić je rekao:

'Ponosan sam na sve liječnike, nitko od nas nije slagao nijednu jedinu riječ. Čuo sam se s ljudima iz Batuta, oni kažu da imaju manje umrlih.'

Dodao je i da će Srbija uvesti cjepiva kada bude sigurna u njihovu kvalitetu, kao i da će biti naručena iz zemlje koje domaće agencije i liječnici budu odabrali.

Tvrdnju epidemiologa Kona opovrgnuo je i ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

'Odgovorno kažem, kao resorni ministar, da ta informacija, da je umrlo tri puta više ljudi nije točna. Stojim iza toga, nije utemeljena ni na jednom dokazu i zamolio bih sve da budu oprezni kad iznose takve podatke. To apsolutno nije točno', rekao je Lončar, piše Nova.rs.

Podsjetimo, srpski epidemiolog dr. Predrag Kon rekao je da je do lipnja u Srbiji bilo čak triput više smrtnih slučajeva od Covida-19 nego što je bilo pismeno prijavljeno.

'Do lipnja je bilo tri puta više smrtnih slučajeva nego što je pismeno prijavljeno', kazao je Kon i dodao da je za to kriv kompjutorski program.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:29