NIKAD VEĆI KAOS

Vodeni rat u najluđoj ulici na svijetu: Čovjek na čovjeku, policija u strahu od tragedije tjera ljude

Vlasti su predviđale velike gužve u Khao Sanu tijekom prve proslave Songkrana otkako su ukinuta ograničenja vezana uz Covid-19

Ovogodišnja proslava festivala Songkran u Khao San ulici 

 Lillian Suwanrumpha/Afp

Policija je zbog prenapučenosti zaustavljala partijanere koji su ulazili u prepunu Khao San ulicu već tijekom prvog dana festivala Songkran, prenosi The Nation Thailand.

Tijekom večernjih sati u četvrtak, stvorila se opasnost od prenapučenosti u jednoj od trenutno najpopularnijih ulica Bangkoka, gdje je stiglo oko 40 tisuća tajlandskih i stranih posjetitelja.

Svi su se došli pridružiti vodenoj borbi, ali dok se gomila skupljala, policajcima na kontrolnim punktovima naređeno je da zatvore ulicu i spriječe ulazak posjetitelja kako bi se smanjila gužva na tom području.

image

Ovogodišnja proslava festivala Songkran u Khao San ulici

Lillian Suwanrumpha/Afp

Sveukupno 100 policajaca i volontera civilne zaštite naknadno je poslano u Khao San ulicu kako bi ju osigurali.

Raspoređeno je i sedam kontrolnih točaka za pregled, tri postaje prve pomoći, četiri vozila hitne pomoći i tri evakuacijska izlaza.

Policajci iz lokalne policijske postaje Chana Songkhram rekli su da će vršiti provjere za oružje i prokrijumčareni alkohol.

Vodeni pištolji pod visokim pritiskom, obojeni prah i golotinja također su zabranjeni na ovogodišnjoj zabavi, a ulica je zatvorena za motorni promet od podneva do 20 sati.

image

Ovogodišnja proslava festivala Songkran u Khao San ulici

Lillian Suwanrumpha/Afp

Vlasti su već predviđale velike gužve u Khao Sanu tijekom prve proslave Songkrana otkako su ukinuta ograničenja vezana uz Covid-19, a očekuje se da će 30 do 40 tisuća Tajlanđana i stranaca dnevno posjetiti ulicu.

Khao San ulica, koja je najpoznatija ulica na svijetu za backpackere, duga je samo 400 metara s nekoliko malih pripojenih uličica koje služe kao sporedni izlazi, a zabrinutost zbog potencijalne opasnosti od prenapučenosti na velikim javnim događajima raste nakon smrtonosnog stampeda u Južnoj Koreji.

Tijekom prošlogodišnje tragedije u Itaewonu poginulo je 156 ljudi, a 172 ih je bilo ozlijeđeno. Nesreća se dogodila nakon što se više od 100 tisuća posjetitelja naguralo u uskoj uličici Seoula tijekom proslave Noći vještica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:20