RASISTIČKI ISPAD

VODITELJ TOP GEARA DOBIO OPOMENU PRED OTKAZ 'Još jedna uvreda, bilo gdje, bilo kada i morat će otići'

LONDON - Voditelj popularne emisije Top Gear Jeremy Clarkson zbog svog je rasističkog ispada od BBC-ja zaradio opomenu pred otkaz. Britanska se javna televizija suočila s brojnim zahtjevima da mu otkaže suradnju, no ipak je riječ o možda i najprofitabilnijem proizvodu te kuće pa su mu još jednom progledali kroz prste.

'Još jedna uvredljiva izjava, bilo gdje, bilo kada i dobit će otkaz', naveli su na BBC-ju. S obzirom da je Clarkson poznat po svom britkom jeziku, bit će zanimljivo vidjeti koliko će se dugo uspjeti suzdržati od uvrede na nečiji račun.

VODITELJ TOP GEARA RASIST? Nakon skandala Jeremy Clarkson zatražio oproštaj u video poruci

U najnovijem se skandalu našao nakon što je britanski tabloid Daily Mirror objavio da je tijekom snimanja jedne epizode Top Geara dok je recitirao popularnu brojalicu izrekao riječ 'crnčuga' (engl. nigger), koja je u engleskom jeziku proskribirana kao psovka. On je isprva zanijekao da je to učinio, ali Mirror je na svojoj web stranici objavio snimku na kojoj se čuje da je spornu riječ promrmljao.

Clarkson je nakon toga objavio videoporuku u kojoj, kako sam kaže, preklinje javnost da mu oprosti jer mu se, veli, omakla sporna riječ.

Čak se i britanski premijer David Cameron, Clarksonov prijatelj, ogradio od njega i putem glasnogovornika poručio da je korištenje takve riječi loše i ukoliko postoje takvi navodi da bi ih BBC trebao istražiti.

Clarksonovi kolege iz Top Geara dali su mu podršku, Richard Hammond na Twitteru je napisao kako može navesti milijun stvari koje nisu u redu s Clarksonom, ali da apsolutno nije rasist. "Idiot, to jest", napisao je Hammond na Twitteru.

Clarkson je nedavno bio pod udarom kritika kad je na Twitteru objavio sliku svog psa (crne boje dlake) kojeg je nazvao imenom tamnoputog nogometaša Didiera Drogbe i pitao se zašto bi to bilo rasistički.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:29