OPET NA UDARU

VODITELJ TOP GEARA USRED NOVOG SKANDALA Otkriveno što je 2010. Clarkson pitao Mandelu

LONDON, ENGLAND - JUNE 01: Jeremy Clarkson arrives at the UK Premiere of Senna at The Curzon Mayfair on June 1, 2011 in London, England. (Photo by Gareth Cattermole/Getty Images for Universal)
 Gareth Cattermole/GETTY IMAGES / 2011 Getty Images

Jeste li ikada imali ples u krilu - to je bilo prvo pitanje koje je popularni voditelj Top Geara Jeremy Clarkson upitao pokojnog predsjednika Južnoafričke Republike, Nelsona Mandelu, kada ga je 2010. godine posjetio u njegovom uredu.

Ovog incidenta prisjetila se Mandelina osobna pomoćnica Zelda La Grange, koju je zgrozilo Clarksonovo pitanje jednom od najpoznatijih političkih zatvorenika i dobitnika Nobelove nagrade za mir.

- To mi je bio jedan od najružnijih incidenata koje sam doživjela za vrijeme rada za Madibu - rekla je La Grange te je prepričala tijek događaja.

- Ušao je u njegov ured i prva stvar koju ga je pitao je bila jeste li ikada imali ples u krilu. Zaista, koliko ljudi mogu biti neprimjereni - prisjetila se La Grange.

- Odmah mi je proključalo u glavi - iz ušiju mi je izbijala para. Toliko sam bila ljuta. Rekla sam Madibi da ne mora odgovoriti na to pitanje - rekla je La Grange.

Clarkson se tu nije zaustavio s 'glupim' pitanjima. Poslije je toga je upitao Mandelu dolazi li često u ured, na što mu je ovaj odgovorio da je u njemu prvi put ove godine.

Na to ga je pomoćnica podsjetila da se samo dan ranije tu susreo s Neilom Amstrongom. Ipak, ispričala je kako Mandela nije ostao dužan Clarksonu.

- Jeste li vi ikada bili na Mjesecu - upitao ga je Mandela kada je ostao bez pitanja, prisjetila je njegova pomoćnica uz komentar da se i Mandela može zbijati glupe šale, ako to već napravio i Clarkson.

U kolumni koju je kasnije napisao, popularni voditelj se prisjetio tog susreta te je rekao kako mu je teško bilo upitati bilo što čovjeka poput Mandele jer su ga svi već sve pitali.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 05:29