NEVJEROJATNO OTKRIĆE

Vodoinstalater u crkvenom zahodu pronašao novac ukraden 2014.: ‘Iz zida je ispalo 500 kuverti!‘

Niti u jednom trenutku nije mi palo na pamet staviti neku od kuverti u džep. Ja sam pošten čovjek, rekao je u radijskoj emisiji

televanđelist Joel Osteen u crkvi Lakewood Church

 Profimedia

Iz sefa Lakewood Churcha, megacrkve u Houstonu koju vodi istaknuti televanđelist Joel Osteen, prije sedam godina ukradeno je 200.000 dolara u gotovini i 400.000 dolara u čekovima. A prošloga mjeseca, točnije 10. studenoga, novac su otkrili - ne detektivi ili crkveno osoblje - već vodoinstalater kojega su pozvali da popravi zahod u crkvenoj kupaonici!

- Uklonili smo pločicu i krenuli raditi isto s WC-om, a kad sam maknuo izolaciju, iz zida je ispalo oko 500 kuverti! Odmah sam kontaktirao nadzornika održavanja radova nakon čega sam kuverte predao crkvi - rekao je vodoinstalater Justin u jutarnjoj emisiji “The Morning Bullpen with George Mo and Erik” radija 100.3 FM, a prenosi Yahoo News.

Policija iz Houstona u petak je potvrdila kako je ovo otkriće povezano s krađom iz 2014. S obzirom da je novac pronađen na posjedu Lakewooda, isti je popisan i dokumentiran te ostavljen crkvi, priopćila je policija te dodala kako se istraga nastavlja.

Krađu iz crkvenoga sefa 2014. godine otkrio je crkveni zaposlenik. Iz Lakewood Churcha tad su priopćili kako su sredstva u potpunosti osigurana.

- S našim osiguravajućim društvom radimo na vraćanju ukradenih sredstava crkvi - rekli su. Crkva i neprofitna organizacija Crime Stoppers of Houston čak su ponudili i 25.000 dolara za informacije koje bi dovele do uhićenja odgovornih za krađu.

- Dobro bi mi došla neka kompenzacija - rekao je kroz smijeh vodoinstalater komentirajući navode o nagradi.

- Šalu na stranu, niti u jednom trenutku nije mi palo na pamet staviti neku od kuverti u džep. Ja sam pošten čovjek - zaključio je.

- To je bez sumnje bio najjedinstveniji i najnevjerojatniji telefonski poziv koji sam imao u svojoj 25 i više godina dugoj radijskoj karijeri! Usred emisije otišli smo na reklamnu pauzu kako bismo potvrdili da se pozivatelj nije šalio. Kad smo se uvjerili da govori istinu, pustili smo ga da nam ispriča svoju priču u eteru.

Vjerujem da je vodoinstalater sigurno razočaran i frustriran jer mu se nitko iz crkve ili policije nije javio otkako je pronašao skrovište 10. studenoga. Nitko mu nije rekao niti hvala, ama baš nikakva spomena o tipu koji im je riješio slučaj koji se vodio punih sedam godina - rekao je radijski voditelj George Lindsey.

Nakon što je prošla godina dana od krađe, a slučaj nije bio riješen, crkva je iznos od 20.000 dolara donirala organizaciji Crime Stoppers. Oni još uvijek imaju i svojih 5000 dolara od nagrade, ali novac su bili spremni dati samo za informacije koje su istražiteljima pomogle da identificiraju, optuže ili uhite osumnjičenika.

- Netko tko je pronašao novac ne može se kvalificirati za nagradu, osim ako je njegovo otkriće dovelo policiju do osumnjičenika - objasnila je Rania Mankarious, izvršna direktorica organizacije Crime Stoppers of Houston.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. studeni 2023 17:08