PILOTI POGINULI

Vojni zrakoplovi srušili se pored Rima!

Prema neslužbenim informacijama, četiri letjelice poletjele su s vojnog aerodroma Guidonia na trenažni let iznad obližnjeg sela

Sudar vojnih letjelica pored Rima

 /Screenshot Twitter

Dva vojna zrakoplova Siai 60° Stormo sudarila su se danas nešto prije 12 sati pored Rima. Jedan od zrakoplova je pao u polje pored gradića Guidonia, dok se drugi srušio na ulicu između kuća u ovom gradiću na periferiji Rima. Kako javlja Corriere della Sera, oba su pilota poginula. Riječ je o potpukovniku Danieleu Ciprianiju te bojniku Marcu Meneghellu.

Uzroci nesreće se istražuju, a tužiteljstvo otvara istragu.

Prema neslužbenim informacijama, četiri letjelice poletjele su s vojnog aerodroma Guidonia na trenažni let iznad obližnjeg sela, a nije jasno kako su se našli na nebu iznad grada.

Dvojica od četvero pilota uredno su sletjela i bit će ispitani u sljedećih nekoliko sati. Jedna je letjelica pala na automobil parkiran ispred zgrade. Cijelo područje ogradili su spasioci koji su, nakon osiguravanja područja, provjeravali je li u trenutku udara na ulici bilo prolaznika. Ostaje razjasniti zašto su letjelice u trenažnom letu bile iznad grada.

"Ova nas vijest ispunjava tugom. U ime vlade izražavam najdublju sućut obiteljima, kolegama i cijelom tijelu Zračnih snaga", izjavila je premijerka Giorgija Meloni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:35