NEUTJEŠNA SOPHIE

Vojvotkinja od Edinburgha tužna zbog smrti žene koju je udarila policijska pratnja: ‘Poslala je sućut obitelji‘

Obitelj 81-godišnje Helen Holland iz Birchangera u Essexu rekla je da se borila ‘za svoj život gotovo dva tjedna‘

Helen Holland i Vojvotkinja od Edinburgha

 Privatni Album/afp/

Preminula je žena koju je udario policijski motocikl koji je pratio Sophie, vojvotkinju od Edinburgha, kroz London, piše BBC.

Obitelj 81-godišnje Helen Holland iz Birchangera u Essexu rekla je da se borila "za svoj život gotovo dva tjedna... ali nepopravljivo oštećenje njezina mozga konačno je okončalo bitku".

Iz Buckinghamske palače poručeno je da je vojvotkinja "duboko ožalošćena" te je poslala "najdublju sućut" cijeloj obitelji, dok su iz policije rekli kako istražuju nesreću.

Holland je bila u Londonu u posjetu svojoj sestri kada ju je 10. svibnja udario policijski motocikl na križanju West Cromwell Roada i Warwick Roada u Earl‘s Courtu.

Nakon nesreće njezina je obitelj rekla da je bila u komi, a policija je u petak rekla da je i dalje u kritičnom stanju.

Objavljujući njezinu smrt, njezin sin, Martin Holland, rekao je da je njegova majka umrla nakon što je "pretrpjela višestruke slomljene kosti i teške unutarnje ozljede".

Sophie, koja je stekla titulu vojvotkinje od Edinburgha kada je njezin suprug princ Edward preuzeo novu ulogu u ožujku, stupit će u privatni kontakt s obitelji Helen Holland.

Načelnik Richard Smith, voditelj Jedinice za specijaliziranu zaštitu Metropolitanske policije (Met), rekao je da "tragičan ishod osjećaju kolege diljem Meta" te da su "njihove misli uvelike vezane uz ženinu obitelj i voljene osobe".

- Policajci znaju da su njihovi postupci, i na dužnosti i izvan nje, otvoreni za ispitivanje te je IOPC (Neovisni ured za policijsko ponašanje) pokrenuo neovisnu istragu. Nastavljamo surađivati i podržavati tu istragu - rekao je.

Iz IOPC-a, koji istražuje najteže incidente u koje su uključeni policajci, prethodno su poručili da će nadzorne kamere s obližnjih posjeda i snimke policijskih kamera biti dio njihove istrage.

Policajci koji su bili na mjestu događaja bit će ispitani, dodaju iz IOPC-a, te su pozvali i druge svjedoke da se jave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 18:43