SMRT NA UTRCI

Vozač koji je poginuo u Zagorju je prije 11 godina u nesreći ostao bez suvozača: Zabili su se u ogradu

Britanski suvozač Gareth Roberts poginuo je 2012. u nesreći na reliju Targa Florio, kad mu je vozač bio upravo Breen

Gareth Roberts i Craig Breen snimljeni 2011. u Cardiffu u Walesu

 Rogan Thomson/Actionplus/Profimedia/Rogan Thomson/actionplus/profimedia

Irski vozač relija Craig Breen poginuo je u četvrtak vozeći se zagorskom cestom tijekom testiranja na dionici između Starog Golubovca i Lobora. Njegov suvozač James Fulton (31) prošao je bez ozljeda.

Prije samo 12 dana Breen i isti suvozač su se prevrnuli, a irski je vozač i 2012. sudjelovao u teškoj nesreći s jednim poginulim.

Naime, britanski suvozač Gareth Roberts poginuo je 2012. u nesreći na reliju Targa Florio, kad mu je vozač bio upravo Craig Breen, pisali su tada mediji.

Poginuo je kada je njihov automobil udario u zaštitnu ogradu na osmoj etapi utrke na asfaltnoj podlozi, blizu Palerma na Siciliji. Breen je u nesreći prošao bez ozljeda.

U to su vrijeme Breen i Roberts bili šesti u ukupnom poretku. Vozili su Peugeot 207 S2000 koji je vodio tim talijanskog HRT-a, nakon čega su se trebali ponovno pridružiti svojoj uobičajenoj ekipi Sainteloc za reli Ypres.

Poginuli Roberts je imao 24 godine i bio je iz Walesa, a školovao se za električara. Počeo se natjecati 2004. godine i brzo postigao značajan uspjeh. Partnerstvo s Breenom počelo je 2009. godine.

Menadžer IRC-a Jean-Pierre Nicolas tada je rekao: ‘To je vrlo tužna nesreća koja nas podsjeća da je moto sport opasan. Nesreće mogu biti kobne i za vozača i suvozača u reliju, no nažalost, češće je suvozač taj koji nastrada - kao što smo vidjeli i 2005. na reliju Velike Britanije kada je poginuo Michael Park. Smrt 24-godišnjeg mladića na početku fantastične karijere uvijek je tragedija. U ovom užasnom trenutku, moje misli su s Garethovom obitelj.‘

Podsjetimo, nesreća u kojoj je u četvrtak poginuo Craig Breen dogodila se na dionici ceste koja je bila zatvorena za promet i uobičajeni je dio priprema uoči svake utrke WRC natjecanja. Hyundai, kojim je upravljao Breen, izletio je s ceste i prednjim lijevim dijelom udario u stup.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. studeni 2023 15:44