MALO GA JE ZANIJELO

Vozač ruskog PZO sustava koji čuva i Putinovu rezidenciju doživio neobičnu nezgodu, procurila i snimka!

Za vrijeme govora ruskog autokrata na internetu se pojavila snimka protuzračnog sustava koji se sam od sebe prevrnuo na cesti

Prevrtanje ruskog protuzračnog sustava Pancir-S1

 Screenshot/X

Dok je ruski predsjednik Vladimir Putin u svom govoru o stanju nacije prijetio nuklearnim odgovorom zemljama članicama NATO-a koje bi poslale svoje vojne snage u Ukrajinu, na društvenim mrežama pojavila se video snimka koja prikazuje jedan od hvaljenih ruskih raketnih sustava protuzračne obrane Pancir-S1 kako se prevrće na bok u vožnji u gradu Sočiju.

Na snimci se vidi kako se vojno vozilo koje je prevozilo protuzračni sustav prevrnulo kad je skrenulo oštro udesno na cesti u Sočiju, gdje se nalazi jedna od Putinovih raskošnih rezidencija.

Snimka nadzorne kamere označena je vremenskim žigom koji incident datira incident za danas, odnosno za četvrtak 29. veljače 2024., prenosi Newsweek.

Inače, tim nedavno - pod nejasnim okolnostima - preminulog oporbenog čelnika Alekseja Navaljnog početkom travnja prošle godine objavio je na YouTubeu da je jedan protuzračni sustav Pancir-S1 postavljen u blizini rezidencije za koju se smatra da pripada Putinu u skijalištu Krasnaja Poljana u blizini Sočija.

Istražitelji centra Dossier uspjeli su, pak, zaviriti u obnovljenu unutrašnjost navodne Putinove tajne rezidencije u Kareliji, republici u sjeverozapadnom dijelu Rusije uz granicu s Finskom, koju isto navodno čuva Pancir-S1. Putinu je za nadati se da su sustavi instalirali kod njegovih rezidencija stabilniji od ovoga sa snimke.

Inače, snimka prevrtanja sustava pojavila se dok se Putin obraćao parlamentu i drugim članovima elite zemlje te je zapadnim zemljama zaprijetio uzvratnim udarima u slučaju njihovog izravnog vojnog angažmana u Ukrajini te upozorio da bi u tom slučaju postojala stvarna opasnost od izbijanja nuklearnog sukoba.

Njegove su primjedbe uslijedile nakon što je francuski predsjednik Emmanuel Macron u ponedjeljak izjavio kako se ne može isključiti mogućnost da bi članice NATO-a mogle poslati kopnene snage u Ukrajinu. No, drugi NATO saveznici, uključujući SAD i sam NATO, odbacili su Macronove sugestije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 18:30